GALATASARAY 2 – 1 KASIMPAŞA

3 min read

Bugün günlerden Galatasaray. Geçen hafta zor bir deplasmandan kayıpsız ve sakatsız çıkmış olmamıza bile pek sevinememiştim. Bu hafta ise en azından taraftarımızın önünde Şampiyonlar Ligi öncesi Kasımpaşa maçına çıkıyoruz. Takım açısından bu maça gelinceye kadar en önemli konu Icardi’nin sakatlığı. Adam her maça çıkmak istiyor ve bu konuda Okan hocayı da zorluyor bence. Onun yerine oynayanlar her ne kadar kısa süreler almış alsalar da kendilerini gösterecek fırsat bulamadılar. Bu da bizi terk adama bağımlı yaptı. Icardi’den başka golcü oyuncular ile kanat oyuncularının da gol atmaya başlaması lazım. Bakambu Yunanistan’da o kadar golü nasıl atmış şaşırıyor insan, çünkü oyunu çok dağınık ve isabet yüzdesi de çok kötü. Halil desen takımda olmaya razı gibi serbest takılıyor galiba. Kadroya girebilmek için çok çaba göstermesi gerekirken ortalarda görünmüyor. Kerem Aktürkoğlu zor golleri atıp kolayları kaçırma yarışında. Zaha ve Ziyech henüz oyuna gündür giremediler. Bakalım bu akşam nasıl bir kadro ile sahada olacağız.

Ç. RİZESPOR 0 – 1 GALATASARAY

Öte yandan Erden Timur’un yaptığı açıklamalar karşısında hiç üzerine vazife almayan federasyon körler sağırlar birbirini ağırlar misali hiç birşey yokmuş gibi davranıyor. Bir MHK başkanının herhangi bir kulüp başkanı ile bırakın maçları üzerinden alışveriş yapmayı resmi olmayan hiç bir iletişime bile girmemeleri gerekiyor. Şaibe ve şike hatır gönül işleri ile böyle böyle başlar bir bakmışsın filan takımın oyuncağı olmuş işini yapmıyorsun. Yaşadığımız durum hemen hemen budur. Eğer doğru dürüst bir yönetim ile idare ediliyor olsak hemen soruşturma başlatılır, etik kurul devreye girer gereken cezalar ve yaptırımlar yapılırdı. Ara ara söylüyorum bu futbol ortamının acilen temiz eller operasyonuna tabi olması, hakem idaresinin federasyon ve kulüplerden tam bağımsız organize olması gerekiyor. Bu gidişin sonu yabancı hakemler ve UEFA’nın sert yaptırımlar yapması.

Maç Sonu

Bu sefer en azından Nelsson adına sevindiğim bir onbir seçmişti Okan Hoca. Takımınm oyun kurmakta zorlandığı durumlar illaki olacaktı ama önemli olan bu zamanlarda skoru değiştirebilecek yıldız oyuncuya sahip olmaktı. Zaha tam da gerektiği zamanda çok istekli oynadı ve bir kaç tane kötü şut seçiminden sonra kalecinin yetişemediği hızda bir isabet ile kilidi açacaktı. Bu maçtan önce genel kanı İcardi dışında oyuncularımızdan da gol beklentisinin hat safhaya ulaşması idi. İcardi belkide sakatlığından olacak ki kaçırmayacağı golleri atamamaya başladı. Kerem de bir süredir üretkenliğini kaybedince gol yollarında sıkıntı yaşadığımız aşikar. Takımın tüm oyuncuları yeterince form tutarsa formsuz oyuncu izlemek zorunda kalmayız. Okan hoca ve ekibi bunu bir an evvel çözmesi gerekiyor. Bu maç Zahanın bize hediyesi oldu ama İcardi keşke daha az oynasa ve Muslera’nın dirseğine de o darbe gelmese idi. Bakalım Şampiyonlar Ligi maçında hala ayakta kalabilecek miyiz.  

http://www.galatasaray.org

+ There are no comments

Add yours