İMAR ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ

5 min read

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar Şube Müdürlüğüne naklen atanmam gerçekleştiğinde Covid-19 pandemisi başlayalı bir iki ay ancak olmuştu. Karantina, dönüşümlü ve uzaktan çalışma gibi dönemler ile burada karşılaşacaktım. Neredeyse salon atletizm yarışı yapılacak karar uzun bir koridora sahip olan müdürlüğün tüm çalışanlarını tanımam ve ismen öğrenmem oldukça uzun zaman aldı. Aslında hâlâ da isimlerini karıştırdığım ve çalışma fırsatım olmayan arkadaşlar var. 🙂 Bunun biraz da zamanın yerçekimine bağlamak mümkün.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinde 4. Genel Sekreter Yardımcısı altında bulunan İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığına bağlı İmar Şube Müdürlüğü, gerek nüfus gerekse etkileşim alanı bakımından Türkiye’nin en önemli müdürlüklerinden birisidir. İstanbul Türkiye’nin ne kadarı ise İmar Şube Müdürlüğü de İBB nin o kadarıdır. Orada çalışırken bunun farkına pek varamıyor insan ama ben buradan oradaki arkadaşlarıma diyorum ki; her ne kadar bazı konularda ihmal edilmiş olsa da çalıştığınız müdürlüğün değerini okuyun, görün, anlayın.

İlçe belediyesinde çalışırken -ki o zaman İstanbul İmar Yönetmeliği tamamen İstanbul Büyükşehir Belediyesince hazırlanır ve meclis kararı ile yürürlüğe girerdi- imar mevzuatının yönetmelikle ilgili düzenlemelerinde bazı şeyleri daha anlaşılır ve açık ifade edebilir miyiz veya bazı konular neden burada yok diye sorarken, birden yönetmelik taslağı çalışması içinde bulmuştum kendimi. Tabi biz çalışıp tartışırken hazırladığımız bazı bölümler bakanlığın da kulağına gitmiş olacak ki daha biz meclise sunmadan bir baktık ki bazı değişlikleri yapıvermişler. Çalıştığım süre içerisinde aklımın elverdiği kadar akıl katmaya çalıştığım işimde bana bu imkânı veren tüm yönetici ve takım arkadaşlarıma buradan yeniden minnettar olduğumu belirtmek isterim.

İSTANBUL İMAR YÖNETMELİĞİ

Günümüzün büyük bir kısmını birlikte geçirdiğimiz iş arkadaşlığı ne kadar sağlıklı ve pozitif olursa özel hayatımıza da bunun olumlu etkileri mutlaka olacaktır. Unutmayalım ki ne devletin işi, ne de belediyenin işi bitmez ama bizim ömrümüz de bir gün bitecek. Bence her şeyi gerektiği kadar yapıp bu kısa ömrümüzde çok ta şey etmemek lazım.😀

MEVZUAT NOTLARINDAN…

İmar Şube Müdürlüğü çalışma arkadaşlarımı tek tek yazmak bu yazıyı oldukça uzatacağından; Hiçbirşeyden çekinmeyen kendine güveni ile Ramazan Müdürümü mü yazayım, olur olmaz saatlerde başkanlıkça istenilen bilgi notu vs her türlü işi büyük bir sabırla yapan çalışkan Pınar’ı mı yazayım, benim İBB’ye gelmeme vesile olan Harun’un ve ortama uyumuma destek olan Ergün’ün yardımlarını mı yazayım, çalıştıkça daha iyi anlaştığımızı düşündüğüm şeflerimiz Esra, Ayşe ve Tuğba hanım ile Emre ve Özgür’ümü yazayım, mevzuat şefliğindeki ilk mesai arkadaşlarım Ali bey, Müberra, Zeynep, Seval ve Nuray hanım ile Yusuf”u mu yazayım, bölge şefliklerinde zaman zaman tartışsak da anlaşsak da konuşabildiğim dertleştiğim ve bildiklerimi paylaştığım Seçkin, Cenk, Fisun, Hilal, Abdülhamit, İnan, Uğur, Adem, Rozenin, Esra Yıldız, Çağatay, Süheyla, Hülya, Nazire, Serkan, Zafer, Günay, Füsun, Eyüp, Deniz, Selçuk, Melih, Özgür Çavuş, Sebahattin, Haydar, Ege, Hande’yi mi yazayım, fazla çalışma fırsatı bulamasam da diğer şefler, Berna ve Yasemin hanım ile Oğuzhan’a, kalem şefimiz Esra hanım ve ekibine, Abdullah beye ve ekibine,  yazılım ve Trabzonspor desteği için Yaşar beye, İmar Şube Müdürlüğünde bulunmuş ve ayrılmış kötü Bjk’li Alper’e ve Ece hanıma ve son olarak da bu satırları yazabilmeme sebep olup beni bu siteyi açmak için ikna eden İlhan Kaygün’e en içten teşekkürlerimi bir kez daha iletiyorum.

Kırklareli Belediyesi’ne geçmemde bana destek veren Genel Sekreter Yardımcısı Sn. Buğra Gökce Başkanım ile ilk Müdür Yardımcılığımda bana yardımcı olan İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Sn. Gürkan Akgün’e de teşekkür etmek istiyorum. Umarım ki İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar Şube Müdürlüğü ve yöneticileri bundan sonra uzun yıllar yönetimde olmaya devam ederler.

Bu yazıda ismi geçmeyen tüm beni tanıyanlardan da aflarını diliyorum. Hayat devam ediyor su akıp yolunu buluyor, bu yüzden ben dahil hepimiz yaşadığımız anın kıymetini bilelim bu Dünya kimseye kalmayacak. Kalın sağlıcakla…

istanbul büyükşehir belediyesi

 

+ There are no comments

Add yours