MANCHESTER 2 – 3 GALATASARAY

3 min read

Futbolun beşiği, Dünya’nın en pahalı, en ilgi çeken, en popüler futbol ligi olan İngiltere Premier Ligi takımlarının en ünlülerinden Manchester United ile Şampiyonlar Ligi maçımız var bu akşam. Yıllar yıllar önce ilk adı şampiyon kulüpler kupası iken en az 2000 yılındaki UEFA kupasını almak kadar değerli bir yarı final oynamış Galatasaray, yeni adıyla Şampiyonlar Ligi elemesinde yine Manchester ile eşleşmiş ve deplasmanda 3-3 evimizde ise 0-0 berabere kalarak elemiştik. Avrupa futbolu için çok büyük bir sürpriz ve Galatasaray’ı uluslararası mecrada tanıtan bir süreci başlamıştık. Hatta rivayet odur ki büyük takımlar bu lige kalabilsin diye statü ve eleme sisteminin değişmesinin nedeni Galatasaray’dır.

GALATASARAY – KOPENHAG

Aradan çok zaman geçti ve Galatasaray ile Manchester bu sefer grup aşamasında olan savaşı yaşayacaklar. Kendi ligine iyi bir başlangıç yapamadığı için herkesin bir umut daha şanslıyız diye düşündüğü bu maç bence normalden daha zor geçecek. Bir kere herşeye rağmen sıklet farkı var. Orada futbol çok başka bir seviyede oynanıyor. Dengesiz sonuçlar alan Manchester’ın moral ve çıkış maçı olarak bizi seçmesi çok ta anormal olmaz. Tam tersine iyi bir zamanlarında olup, bizi küçümsemeye kalksalar bizim için daha umut verici olurdu. Her ne olursa olsun bizim genlerimizde Avrupa maçı olunca ortaya çıkan bir ciddiyet ve kendimizi gösterme tutkumuz var. Şampiyonlar Ligi’nde oynamak için özellikle bizi seçen yıldızlarımız var. Bakalım maç oynanınca nasıl bir sonuç ortaya çıkacak.

Acun Ilıcalı mı sorumlu yoksa ortada bir kasıt mı var bilmem ama exxen bu işi yapamıyorsa bıraksın. Bütün açma yükleme ya da her ne zıkkım ise tüm sorunlar için Galatasaray maçı mı bekleniyor. Kabak tadı verdi yuh olsun hepinize. Oysa doya doya Avrupa zaferi izlemenin keyfini almak varken.

Görüldüğü gibi bu iş biraz gen meselesi. Bizim kuruluş gayemiz bu. Tüm oyuncularımız da bu takıma transfer olunca ilk önce bunu öğreniyor bunu benimsiyor ve buna göre oynuyorlar. Bu gece çok pozisyon da verdik çünkü fizik ve hız olarak bizden çok iyiler ama futbol için sadece bunlar yetmiyor. İkinci yediğimiz gol yine kendi kendimize yine Oliviera’nın gamsızlığı. İcardi penaltı atmayı unuttu ama gol vuruşu meziyetleri Allah’tan sağlam duruyor yerinde. Bu gece Galatasaray geri adım atmadı. Oyuna oyun ile karşılık verdi. Kolay olacak golleri kaçırıp zor olanları attık. Olsun oyun içinde hepsi var ama sonucu güzel olsun. Maçı tekrar izledikçe ahlar vahlar çekmek yerine öyle yada böyle 3 puanı alıp tarihi yeniden yazdık. Çünkü futbolun tarihidir GALATASARAY.

http://www.galatasaray.org

+ There are no comments

Add yours