GALATASARAY 2 – 1 ANKARAGÜCÜ

4 min read

Süper Lig uzun bir maraton. Hele ki 20 takım ile oynanmaya başlayınca daha da bir uzadı. Pandemi döneminde bazen öyle bir sıkışık fikstür oluşmuştu ki üç günde bir maç oluyordu. Geçen hafta içi Avrupa kupaları yüzünden ertelenen dört takımın maçları oynanınca Galatasaray’ı daha çok izleme fırsatı bulduk. Bu durum taraftar açısından sevindirici olsa da bu koşturma fiziksel açıdan oldukça zorlu ve yıpratıcı olacak. Takımların kadrolarını ve kararlarını buna göre almaları gerekiyor. Zamanın getirdiği kayıpların önüne geçmek mümkün değil. Bu kadar maç temposu her yaşta futbolcunun kaldırabileceği bir şey değil. Ankaragücü bu anlamda bizden daha diri ve daha hazır olmaları karşımıza çıkacak. Bunu kabul etmek gerekir. Galatasaray oldum olası uzun soluklu maç programında oynadıkça açılan ve formunu sona saklayan bir takım hüviyetinde. Yeni transferlerden Zaha, Ziyech, Ndombele ve Icardi gittikçe form tutacak Galatasaray’ı bir Premier Lig takımı seviyesine getirecekler. Biz taraftarlar olarak bunu bilmeli ve buna göre sabırla beklemeyi kabul etmeliyiz.

İSTANBULSPOR 0 – 1 GALATASARAY

Bu akşam Ali Sami Yen Spor Kompleksi Rams Park’ta oynanacak Ankaragücü maçına nasıl bir onbir ile çıkacağımızı Okan hocanın seçeceği 3T oyuncu belirleyecek. Bu oyuncuların birisinin Abdülkerim diğeri de Kerem Aktürkoğlu olma ihtimali yüksek. Üçüncüsü kim olur bilmiyorum ama dünya yıldızı oyuncuları oynatabilmek için hangi üçünü seçerse seçsin şahsen benim gözüm yabancıların üzerinde olacak. Ben hocanın yerinde olsam sürekli şans verip bunu değerlendiremeyen kaşarlanmış oyuncular yerine illaki bir genci kadroya atardım. Bu sene yıldız transferler yüzünden pek dikkat çekmese de parlak genç oyuncular transfer ettik. Bayern ve Dortmund gibi iki Alman devinden sırf Galatasaray sevdası yüzünden hayallerinin peşinden gelen Eyüp ve Gökdeniz’i A takımın ilk onbirinde görmek isterim. Maç saatini bekleyip böyle bir sürpriz olur mu bakalım. Maçtan sonra umarım yazacak güzel şeyler bulurum bu yazımın altına.

Kalecinin Hatırası

Bir maçın içerisinde kalecinin bu kadar gol çıkardığını -ki bunların 5 tanesi muhtemelen yüzde yüz gol olacak pozisyondu- ilk kez izledim. Bunların bazıları üzerine gitti, bazısında da çok şanslı idi ama bu kaleci bakalım başka bir maçta da aynı performansı gösterebilecek mi? Gol yedikten sonra 3 puan için 2 gol nasıl gelecek, adam daha bir tane yemedi diyorduk ki Zaha hem onu hem de bizi ters köşe yaparak mermi gibi bir şut ile Bahadır’a unutamayacağı bir hatıra bıraktı. Bahadır yıllar sonra şunu diyecektir bir Galatasaray maçında herkesin topunu çıkardım ama Zaha’nın topunu görmedim bile diyecektir. Bu maç için ilk onbir seçimi Okan Hoca’nın her oyuncuyu kullanması ve gol gelmediği için tutmamış gibi görünse de ekstra kaleci performansı ve Tete’nin beceriksizliği buna etkili oldu. Tete bence bu maç ile formayı kaybetti ama yerini kime bırakır bilmem. Barış Alper artık yeter. Onun için başka bir şey demeyeceğim çünkü geriye gitmeye devam ediyor. Zor da olsa kayıpsız devam etmek çok önemli sonuç ne olursa olsun bir ki peşindeyiz GALATASARAY.

http://www.galatasatay.org

+ There are no comments

Add yours