GALATASARAY 6 – 0 KAYSERİSPOR

3 min read

Kağıt üstünde ligin dişli takımlarından birisi olan Kayseri ile oynanancak maç özellikle rakipler tarafından merakla bekleniyor, Kayseri’nin teknik direktörü Çağdaş ATAN’ın verdiği garip röportajlarla daha da enteresan bir maç olacağını hissettiriyordu. Kayseri takımının küme düşme riski yok, ilk üçe girme şansı da yok ve kupada da çeyrek finalde ise futbolu az buçuk takip eden her kime sorarsanız sorun böyle bir takımın en önemli maçı kupa maçıdır. Üstelik daha da vahim bir diğer detay da rakibin bir kaç gün önce ağır bir derbi mağlubiyeti almış olarak kupa maçına çıkmış olması da tam fırsat iken, Çağdaş Atan için kupa maçı meğer rotasyon için kullanılmış, bir iki as oyuncusunu ve birinci kalecisini bir sonraki GALATASARAY maçı için saklamışmış. Yahu neresinden tutarsanız tutun sakat bir kafa, sakat bir akıl tutulması diye bakarım ben bu duruma. Kayserispor kulübünün yönetiminin yerinde olsam kupa maçından sonra görevine hocanın son verirdim.

GALATASARAY 2- 0 ADANADEMİRSPOR

Maçtan önce böyle demeçler ancak Galatasaray takımını daha fazla motive etmekten başka bir işe yaramaz, 6 tane golü kalende görür susar oturursun aşağı. Takım olarak çok hazır ve motive olarak maça başlayıp 4 golle biten ilk yarıdan sonra bile oynama iştahını kaybetmeyen ama dinlenmeyi de ihmal etmeyen güzel bir GALATASARAY vardı sahada. Aslında bizim için kilit olan şey ilk golü bulmak, ondan sonra peş peşe gol pozisyonları buluyoruz ve hele ki biri skor daha bulunca maç kolaya dönüp şova devam ediyoruz. Burada önemli bir diğer faktör hakemin oyunun seyrini ve dengesini değiştirecek anormal bir karar vermeyip takımın ve taraftarın dengesini bozmaması. İlk yarının sonundaki kanamalı bir penaltıyı kendisinin verememesi ve VARın ısrarla davet etmesine rağmen sanki zorla izlemeye gitmesi biraz itici ve düşündürücü gelmedi değil. İlk yarı dört golden sonra devrenin bitimindeki Nelson pozisyonunda rakibin de darbesi olduğu ve bu sebepten dengesi kaybederek rakibin de pozisyonunu bozduğu şeklinde yorumlanmıştır diye düşünüyorum. Bu pozisyonda faul verip kırmızı dahi gösterse maç on kişiye on kişi maçına döner pek birşey de fark etmezdi hatta Okan Hocanın da dediği gibi rakipten bir kişi fazla olmak bazen oyun düzeninizi de bozabiliyor. Hakemlerin kupa maçında yaptıkları o kadar ayyuka çıkıp yüz kızartmış olacak ki bu maça o eski bilindik kaşarlardan veremeyip yeni gelişen bir hakem atadılar.

GALATASARAY

Oyuncuların tek tek performanslarını saymaya gerek yok ama öne çıkan İcardi, Rashica’nın gollü ve Kerem’in serbest vuruşu enfesti. Sol bekimiz Adekugbe bence hucüm yönünde oldukça zayıf bir görüntü verse de enerjisi ile defansif olarak idare ediyor. Nelson ve Abdülkerim bazı hamle zamanlamalarında hata yapıp biraz da hızlanma konusunda zorlansalar da idare ettiler diyebilirim. Okan Hoca oldukça beklenen bir onbir ile çıkıp kalan maçların her birinin final olacağını kavramış olduğunu gösterdi bizlere. Bizim bu saatten sonra tek rakibimiz yine kendimiz oluruz. Önümüzdeki her maçı kazanabilecek gücümüz de inancımız da var YAŞASIN GALATASARAY.

+ There are no comments

Add yours