GALATASARAY 2 – 1 ANTALYASPOR

3 min read

Hafta boyu bizim için sezonu en zor maçı olacak diyenlere bir anlam vermiyordum ama maçı izleyince görünen o ki onlar haklıydı. Defanstan oyun kurarak çıkarken orta kısımdan iki stoperin arasına giren oyuncunun topla buluşunca vereceği karar bizim rakibi eksik yakalama ve hucümun en güçlü olduğu zamanı olarak değerli idi. Rakip bunu oldukça iyi fark etmiş olmalı ki bu oyuncuya pas alamaması için baskı kurunca takım oyuna çoğu zaman istediği gibi başlayamadık. Bir kaç defa bunu aştık ve onda da tehlikeli atak yaptık. İlk yarının bir diğer önemli hadisesi ise rakip kalecinin çok kritik bir iki kurtarışı ki İcardi’nin kafa şutu ile bu direnci kırdı. İlk yarıda erken bir gol bulabilsek maçın sonucu bu mu olurdu bilemem ama özellikle ilk golün hemen sonrasında Rashica’nın dağlara taşlara vurduğu şut çok acemiceydi ve biraz dikkatli olup gole çevirebilse maçı bitirecek pozisyon olabilirdi.

Takımın geneli zaman zaman iyi pres yapsa da bunu yaparken özellikle ilk yarıda çok dağınık idi. Bu dağınık pres iyi olmayınca özellikle Torreria bazı pozisyolarda oldukça fazla efor sarf etmek zorunda kaldı. Biz ileride rakibe hata yaptırabilecek kadar sağlam pres yapamaz isek sonrasında iyi çıkabilen takımlar bizi biraz eksik yakalayabiliyor. Bununa sebep olmamak için gereken tedbirleri yine Okan hocaya bırakacağız cünkü bu oyunu o böyle istiyor. Bu arada Mertens iyi hoş ve çok çabalıyor ama nedense faul almak gibi bir derdi var, sırf bu sebepten asıl darbeyi aldığı ve penaltı olması gereken pozisyonda hakem inanmadı ve VAR zaten bizim lehimize hala çalışmıyor. Biz maçları kazanınca pek dikkat edilmiyor ama yine ince ince doğranıyoruz. 

ALANYASPOR 1 – 2 GALATASARAY

Biz yayıncı kuruluşun sunucu kaleminin dediği gibi hep 2-1 kazanalım bence sıkıntı yok. Evimizde de deplasmanda da bu seriyi devam ettirebilirsek rakiplerin zaten düşen modu daha da aşağı inecek ve biz bunlara yetişemeyiz diyecekler. Bugün başkan Dursun Özbek çok güzel bir şey söyledi ve dedi ki biz rakibe kendi evinde futbolumuz ile sahada gerekli dersi verdik dedi. Sahada yenemeyince en yeni en güzel yaptıkları algı provakasyonlara başladılar, kendileri önde iken herşey güzel ama biz öne geçince herşey kötü. Yemezler. Ben yine söyleyeyim futbol iklimi, hakemler ve disiplin kurulu hala şaibeli hala kötüler ne zaman iyi oldular ki?

GALATASARAY

logo

+ There are no comments

Add yours