BAŞAKŞEHİR 0 – 7 GALATASARAY

3 min read

Yok artık! demekten başka güzel bir slogan bulamadım bu maç için. Kaliteli ve akıllı futbolcuların oluşturduğunu sürekli söyleyip oyuncuların birbirine giderek alışacağını daha güzel günler geleceğini bekliyorduk. Oyun olarak tam en üst seviyeye çıktığımız gün kocaman bir Dünya Kupası arasına gidiyoruz böyle bir zamanlama olabilir mi? Bu gece futbolun içindeki ve Galatasaray’ın karşısında olan bir çok kişi çok ciddi travma yaşıyor olmalı. Bu gecenin bir diğer önemli tarafı da rakibin kendi evinde yenilmiş olması idi. 

Çok değil iki hafta önce bugünler için Okan Buruk’un kovulacağı Fatih Terim’in geleceğini söyleyenler, bu iki maçta 4 puan başarıdır diyenler,  İcardi’nin özel hayatından nem çıkaranlar utanır mı? sanmam. Bu gecenin geleceği geçen haftadan belli idi ama hiç bir Galatasaray’lı 7 tane golle kazanılabileceğini hiç tahmin edemezdik.  Büyük futbolcu topu ayağında bilinenin aksine çok tutmaz, bencil de olmaz bunu herkese ispatı İcardi’dir. Kerem’e yaptığı asist kaleci ile karşı karşıya iken öyle herkesin yapabileceği bir şey değildir. Diğer taraftan yanında oynayan diğer Avrupalı oyuncular da nerede nasıl oynayacaklarını bilen akıl ile oynayan futbolcular olunca bu akşamki gibi bir performans çıktı ortaya. Berkan ikinci yarı rakibi eksik yakaladığımız bir pozisyonda topun nasıl kötü kullanılacağını ve yerli seviyesini tekrardan göstermiş oldu.

GALATASARAY 2 – 1 BEŞİKTAŞ

Maçı izlerken çok fazla önde baskı yapıp orta sahada eksik yakalanarak geçildiğimiz bir kaç pozisyonu görünce bu şekilde gol yiyebileceğimizi düşündüm ama bu oyun aynı zamanda rakibe hata yaptırmaya müsait olduğundan bizim de pozisyon bulmamıza sebep oldu ve açıkçası bu akşam onları çok net ve güzel değerlendirip öne geçtik. Evinde ilk yarı 3 gol yiyen her takım kafa olarak yenilir 0 – 3 ten geri dönmek çok nadir olur bu durumda olan takım ikinci yarıya 4. de yiyerek başlarsa geçmiş olsun demekten başka birşey gelmez. Bu sezon bu maça kadar ligde sadece 5 gol yemiş bir takıma bir maçta bu kadar gol atmak rakipleri gerçekten  dehşete düşürür, açıkçası şimdi onların yerinde olmak istemezdim.

Bu skora rağmen ben hala bazı aksayan yanlarımız olduğunu da düşünüyorum. Orta saha bazen çok boşluk veriyor ve sadece tek defansif oyuncu her yere yetişemiyor. Öne geçtiğimiz bu akşamki gibi maçlarda sırıtmayabilir ama rakibin bir akıllı oyuncusu biz gol attırabilir. Hakem ise bazı faullerde ve sarı kart göstermemek konusunda sıkıntılı idi.  Ama bu kadar karamsarlığa bu akşam yer yok. Bu akşam bu ligde şampiyonun önceden ilan edilemeyeceğini herkese gösteren GALATASARAY’A sahip olduğumuz için çok mutluyuz ve iyi ki GALATASARAYLIYIZ.

GALATASARAY

+ There are no comments

Add yours