ADANADEMİR 0 – 0 GALATASARAY

3 min read

Baştan şunu söylemek lazım ki bu deplasman ligin en zor deplasmanı, hem takımı, hem havası hem de zemini ile mücadele etmek gerekiyor. Buna rağmen sadece rakip 10 kişi kaldığında değil 11 e 11 iken bile oyunun hakkı ve yönlendiricisi hep bizdik. Takımda sadece iki oyuncu formsuz ve o iki oyuncuya kural gereği dokunamıyorsunuz. Bu serzenişi sezon başından beri her maçta söylemeden geçemiyorum ama malesef ki gerçek bu. Bu durma gelmemizde Yunus ve Kerem’in geçen seneki performansları hem teknik heyeti hem de planlamayı yanıltmış durumda. Onların performansı gol üretimini çok olumsuz etkiliyor ve oyunda kalması gereken yabancı oyuncuların istemeye istemeye oyundan çıkmasına sebep oluyor. Bu maçın adamı olabilecek F. Midtsjö oyundan alınıyor, gol yollarında iyi yer tutan Mertens de çıkmak durumunda ve maça ısınamayan yeni oyunculardan gol bekle! Bu akşamki oyuna bakınca S. Oliveira yerine banko F. Midtsjö oynasa daha verimli olacak gibi ayrıca yanına da J. Mata. cuk oturur.

Yerli Yersiz

Rakip 10 kişi kaldıktan sonra hemen hamle yapmakta çok geç kaldı bizim teknik heyet. Bazı güzel pozisyonlarımızın da çok ucuz kaçtığını söyleyerek bu maç için bir puan kazanmaktan çok iki puan kaybettik diye düşünüyorum. Öyle ya da böyle bir şekilde üç puana ulaşabilirdik ama olmadı. Bence Kerem ve Yunus’u ilk onbirden kesmenin bir yolunu bulmalıyız. Bu gerekirse defansı tamamen yerli oyunculardan kurarak olmalı çünkü hucum hattında İcardi ile beraber tüm yabancı oyuncuların fazlasıyla oynamaya hakları da var kaliteleri de. Oynamayan her yıldız oyuncunun kaçırdığı dakikalar hem bizlere hem de kendilerine eksi yazıyor. Tamam Gomis son vuruşlarda etkili olabiliyor ama maça başlayacak kadar değil. Onu sıkışan oyunlarda son 15 dakikada ikinci forvet olarak oyuna almayı planlamalıyız. 

Oyunun teknik taktik yönünü her taraftardan daha fazla düşünen bir teknik ekibimizin olduğunu unutmadan, formda olan yerli oyuncuları bulmanın bu senenin başarı formülü olduğunu bildiklerine eminim. Bunu başaracaklarını düşünüyorum yeterki hevesimiz kaçmasın çalışmaya ve istemeye devam edelim.

GALATASARAY

Son olarak Ekim ayı Galatasaray Spor Kulübünün kuruluş dönemi ve bu sene 117 yaşına bastı. Ne mutlu Galatasaray’a ve onun taraftarlarına.

galatasaray.org

+ There are no comments

Add yours