MAYMUN ÇİÇEĞİ

3 min read

Bize göre küresel ama evren ölçeğinde yok kadar küçük olan Dünyamızın peş peşe felaketler yaşaması neden şaşırtıyor ki bizi. Şunu hala anlayamıyoruz! yok olacak olan yer küre değil biziz biz insanlar. Dünya üzerinde yaşayabilmek için çok basit bir kural var; onun kurallarına uymak. Hava, su ve toprak döngüsüne karışmamak bile yeterli olabilecek iken burnumuzu sokmadığımız hiç bir yer kalmadı, bu kadar çok deformasyon eninde sonunda bir şekilde bizi etkileyecekti. Aslında çoktan başlamıştı ve bizler henüz fark edemiyorduk. Son yıllarda olan şeyler tüm olanların yan etkileri değil mi sizce de? Maymun Çiçeği gibi yeni yeni duyduğumuz bir çok anomali maalesef ki gelecek zamanın birer başlangıç işaretçileri.

DAVID ATTENBOROUGH

Hiç kimse şaşırmasın ve neden diye sormasın kendi kendine. Kendimiz ettik kendimiz bulduk. Dünya küçük diye bir deyim vardır ama insana pek inandırıcı gelmez ama bu söz o kadar gerçek ki artık sığmıyoruz Dünyaya. Kendi kendimize yarattığımız para ve değer yargılarımız yüzünden kendi kendimizi yok etme seviyesine kadar geldik.

Para Para Para

Parayı bulan Lidyalılar nereden bileceklerdi ki bir gün kolaylık olsun diye uydurdukları ve aslında Dünyadaki herhangi bişey kadar değeri olan bir kağıt parçasının her şeyin önüne geçeceğini. İnsanların binlerce farklı fraksiyona, dile, ırka, inanca bölünüp birbirleri ile savaşmaları herkesin herkesi birer virüs gibi görmesi, öldürmesi, esaret altına alması ve yönetme çabası aslında elimizde olan tek değerli şeyin aslında yaşamak olduğunu engelledi.

OCEAN’S END

Virüs Nedir?

Maymun çiçeği, covid, veba, ebola gibi virüslerden çok korkuyoruz ama bana kalırsa en büyük virüs biziz. Bizler olmasaydık bu Dünyada tahmin edebiliyor musunuz nasıl bir yer olurdu yeryüzü? Hani bu durum için bazı deyimler vardır, “çivi çiviyi söker”, “dinsizin hakkında imansız gelir” gibi. İşte tam da bize yakışan durum budur, bizler en büyük ve en tehlikeli virüsüsüz ve bizim hakkımızdan da son yıllarda ortaya çıkan ve çıkacak bütün virüsler gelecek.

Tekrar tekrar söylüyorum bizler kendi kısacık ömrümüzde sanki çok uzun gibi geliyor olmasına rağmen Dünya üzerindeki yaşanabilir ortamı hep beraber bitirdik. Son dakikalarını yaşıyoruz ve daha da kötü olacak. Maymun çiçeği nedir ki?

vikipedi

+ There are no comments

Add yours