DAVID ATTENBOROUGH

3 min read

Bu adamın adını bu yazıyı yazmaya karar vermeden yaklaşık bir buçuk saat önce gördüm. Hepimiz az çok belgesel izlemişizdir ama ben şimdiye kadar izlediğim en etkileyici ve çarpıcı olanını daha yeni izledim. Evet kahramanımız David ATTENBOROUGH, 1950 li yıllarda başladığı doğayı keşif görevini yaşamı boyunca sürdürmüş ve bize bu çarpıcı şahitliği hediye etmiş. Evet ben biliyorum, şimdi yaşadıklarımızın nedenini ve ömrüm olur da şahit olursam neler olabileceğini.

the end

Şoka Hazır Mısın

Gezegenimizden Bir Yaşam” isimli belgeselde 1937  senesinde başlayarak günümüze kadar Dünya’da değişen üç önemli kriterin hesaplanan değerleri ile gerçekte olanları ve olacakları gözümüze öyle bir sokuyor ki bize sadece yutkunmak kalıyor gizli gizli.

ÇÖLLEŞME    İKLİM DEĞİŞİYOR MU?    DOĞAL ÇEVRE

Bu üç kriterin 1937 Senesindeki değerleri;

Dünya nüfusu : 2.3 milyar

Atmosferdeki karbon miktarı : Milyonda 280

Kalan doğal alan : 66 %

 

Herkesten Önce 

Açıkçası ben bu belgeseli tüm dünya liderlerinin eksiksiz olarak bir arada olduğu bir anı yakalayıp zorla ve yüksek sesle ara vermeden izlettirmek isterdim. Özellikle de gelişmiş olan ülke liderlerine, izledikten sonra hepsi ama hepsi eğer inanıyorlarsa içlerinden önce Allah’tan af dileyecekler sonra da biz ne yaptık ve hala da yapıyoruz diyecektir eğer gerçekten azıcık insan iseler.

Vikipedia’nın yazdığına göre “David Frederick Attenborough, İngiliz yayıncı ve natüralist. Doğa tarihi programlarının yüzü ve sesi olarak kariyerine 50 yıldan fazla süredir devam etti. Frederick, gezegen üzerindeki tüm yaşamı kapsamlı bir araştırma ile, BBC Doğal Tarih Birimi ile birlikte, dokuz Life serisinin yazıp sunulması ile bilinir.” ise, günümüz bilim insanlarının her birini altlık yaparak yeni sürdürülebilir yaşam planı hazırlayarak tüm Dünya ülkelerinin aynı anda uygulamaya başlamaları ile tamamen atıyorum belki bir 30 sene içerisinde kanamayı yavaşlatabiliriz.

david

Dünya’nın habitatı içerisindeki en kritik canlı olan biz insanlar, dinazorlardan sonra var olan tabiat düzenini, ortaya çıkışımız olarak varsayacağımız 20 bin yıl öncesinden sonra öyle bir hızla alt üst etmişiz ki, daha eskiye gitmeye gerek duymadan sadece 1937 ile 2020 yılı arasındaki zamanda yaşananları görmek neden böyle oldu ve neler olacağının açıkça ispatıdır. Daha fazlası ve acı gerçek belgeselde.

Bu üç kriterin 2020 senesindeki değerleri;

Dünya nüfusu : 7.8 milyar

Atmosferdeki karbon miktarı : Milyonda 415

Kalan doğal alan : 35 %

Gezegenimizden Bir Yaşam

sir

+ There are no comments

Add yours