MAZHAR FUAT ÖZKAN (MFÖ)

3 min read

Türk Batı müziğinin bir kaç temel taşından birisidir Mazhar Fuat Özkan. Uzun yıllar önce kurulan bu üçlü kurulduğu günden bu yana her dönem her yaştan dinleyiciye hitap eden eserler üretmişler ve her zaman da beğenilmiş ve sevilmişler.

mfö

MFÖ dediğiniz zaman hemen hemen herkesin favori bir parçası ve yüzünü gülümseten bir anısı bulunur. Benim üniversite yıllarında özellikle dinlediğim bir kaç Türk müzik grubundan birisidir. Yaptıkları bir çok şey Türkiye için genel olarak hep yeni ve ilklerden olmuştur.

Her Zaman

Sürekli gelinen çağa ayak uydurmayı başarabilen ender müzik adamlarından oldukları için her dönem gündemde kalabilmiş, isimleri şanları şöhretleri asla azalmamış bilakis sürekli değerlenmiştir. Üstelik bunu yaparlarken de arkalarından sürekli grubun ayrılacağı dedikodusu yapılırken bu başarıyı yakalamışlardır.

mfö

youtube video

Kuruluşlarından önce bir kaç kişi ile beraber farklı isimlerde gruplar yapmışlar, “Kaygısızlar” “İpucu Beşlisi” ve “Grup Karma”. Bu gruplarda kimler yok ki, Barış Manço, Ayhan Sicimoğlu, Galip Boransu. 1965 yılında başlayan serüven 1980 yılında “Mazhar Fuat Özkan” ismiyle şimdiki halini almıştır.  Bu tarihten sonra yıllara göre çıkardıkları albümleri sıralamak gerekirse;

Popüler olup şarkı listlerini alt üst eden ve halen de ilgiyle dinlenen eserlerinden bazılarını da sıralamak gerekirse;

Sarı Laleler, Güllerin İçinden, Ele Güne Karşı, Benim Hala Umudum Var, Yaşın 19, Yalnızlık Ömür Boyu, Tam Ortasındayım, Sakın Gelme, Diday Diday Day, Bu Sabah Yağmur Var İstanbul’da, Gözyaşlarımızı Bitti Mi Sandın, Asabiyim Ben, Ali Desidero, Vak The Rak, Mecburen, Deli Deli, Vurgun Yedim, Sakın Gelme ve Sude gibi şarkıları sayılabilir.

BARIŞ MANÇO

Eurovision şarkı yarışmasının popüler olduğu ve neden puan alamadığımızı sorguladığımız sıralarda MFÖ’de bir kaç kez katılmak için beste yapmışlar ve Diday Diday Day isimli şarkılarıyla ülkemizi temsil etmişler ve o zamanlar için hatırı sayılır bir puan toplayabilmişlerdi.

Nedense uzun yıllar sonra MFÖ belgeseli yapmak GAIN platformunun aklına gelmiş iyi ki de gelmiş. Herkese izlemesini tavsiye ediyorum. Müzik üzerine şekillenmiş ve sevdikleri üzerine adanmış hayatları izlemek çok keyifliydi.

mfö web sayfası

mfö

 

 

+ There are no comments

Add yours