BAKIRKÖY

3 min read

Yeşilköy Atatürk Havalimanı İstanbul’un oldukça dışına yapılmak istenmiş ve zamanında bulunduğu yer seçilmiş. Bakırköy belki de uzun zaman önce şimdiki Beylikdüzü gibi düşünülmüş ve Ataköyde yapılan toplu konutlar da dar gelirlilere uygun olsun diye şehrin uzağı seçilmiş. Bu anlattıklarım hikaye gibi geliyor ama Bakırköy ve havalimanı şehrin içinde kalmışlar hemde çok kısa zamanda.

bakırköy

Cazibe Merkezi

Bakırköy daha önceden Bahçelievler’i de içine alan bir bölge iken, havalimanı, Veliefendi Hipodromu ve E-5 arasında küçük ama çok değerli bir konumda kalmış. Bakırköy bir kere Ataköy’e sahip, ayrık nizam evleri ve yaşayanların da belli bir seviye üzerinde olmasıyla cazibe merkezi olmuş, sosyal ve eğlence alanları ile öne çıkan bir kaç ilçeden birisidir.

İSTANBUL

Bakırköy’ün mahallelerini sıralamak gerekirse; Ataköy 1. kısım, Ataköy 2-5-6. kısım, Ataköy 3-4-11. kısım, Ataköy 7-8-9-10. kısım, Basınköy, Cevizlik, Kartaltepe, Osmaniye, Sakızağacı, Şenlikköy, Yenimahalle, Yeşilköy, Yeşilyurt, Zeytinlik ve Zuhuratbaba. Bu mahallelerden Yeşilköy havalimanına sahip olması sebebiyle oldukça tanınmış bir yer olmakla birlikte Ataköy başlı başına bir ilçe gibi tanınmaktadır.

ataköy

Bakırköy denince akla gelen bir diğer şey Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinin burada olmasıdır. Bakırköy’lük olmak diye tarif edilen şey buradaki hastaneye yatmaktan ibarettir aslında. Havalimanı’nın bu kadar yakın olması bir çok açıdan cazibe merkezi yapmış, özellikle marmara sahil yolu ve Florya uzun yıllar mesire ve plaj yeri olarak İstanbul’a hizmet etmiştir.

KADIKÖY

Mesire Yeri

Benim küçüklüğümde Florya Atatürk Ormanında piknik yapma ve plajında da yüzmüşlüğüm vardır. Kumsalı çok geniş ve güzel olmasına rağmen denizin kalitesi çok iyi denemese de serinlemek için ideal sayılabilirdi. Eski Sirkeci – Halkalı banliyö treni taka taka seyrederken Yeşilyurt ve Menekşe sahiline haftasonları insan akını olurdu. Atatürk zamanında yine burada Florya Atatürk Köşkü yapılmış ve o zamanların deniz ve mesire yeri özelliği o zamanlardan kalmıştır. Ayrıca Ülkemizde yapılan belkide ilk AVM Galleria da buradadır.

bakırköy

Şimdilerde Rezidans kültürünün şehrin elit ve varlıklı insanlarının kullanımına dönük imkan ve fiyatlarla yapılması yüzünden Bakırköy ve Zeytinburnu sahili bu tarz yapılarla doldurulmuş ve sahil bandının merkez ile ilişiği kesilmiş durumdadır. Bakırköy ayrık nizam yapılanmanın İstanbul’daki ilk örneklerinden olup mevcut cazibesinden daha fazlasını hak etmektedir.

Bakırköy Belediyesi

bakırköy

+ There are no comments

Add yours