RAFAEL NADAL

3 min read

Günümüz tenisinin bana göre yaşayan ve oynayan ikinci efsanesi Rafa’dır. Eğer sol eli ile oynayanlar içerisinde sıralama yapacaksak birinci efsanedir. Ama belki de bilmediğiniz bir bilgi vereyim Rafa Nadal hakkında; esasen solak bir oyuncu değilmiş kendisi, sağ el ile oynayan oyunculara karşı avantajlı olmak için sol ile oynamaya karar vermiş ve bunun spor hayatı boyunca sol elini güçlendirmeye çalışmış. Sırf bu kararı ve inatla zirveye çıkması bile onu özel bir oyuncu yapmaya yeter.

nadal

ilginizi çekebilir; ROGER FEDERER

Tenise ilk kez ilgi duymaya başladığımda özellikle Federer ve Nadal arasında acayip bir rekabet yaşanıyor, aşağı yukarı bütün Grand Slam turnuvalarının finalinde bu ikilinin oynadığı maçları izliyordum. Doğrusu hangisinin favori olduğu çok zor tahmin edilen maçlar gerçekten dönüp dönüp izlenecek lezzetteydi.

Toprak Ağası

Bir sezonda toprak, çim ve sert zeminde olmak üzere üç Grand Slam kazanan tek erkek tenisçidir. Tenis tarihinde bir Grand Slam’i 13 kez kazanan ilk tenisçi olmuştur. Fransa Açık, Wimbledon ve Avustralya Açık’ta rakibi Federer’i yenerek şampiyon olmuştur. Fransa Açık’ta 2005 yılında kazandığı ilk “Grand Slam” şampiyonluğundan bu yana, 2020 Roland Garros şampiyonluğuyla, şu an için toplamda 20 Grand Slam şampiyonluğuna ulaşarak tenis tarihinin en çok Grand Slam kazanan oyuncusu rekorunu Roger Federer ile paylaşmaktadır.

nadal

Bu yazıyı hazırlarken 2021 Wimbledon turnuvası henüz başlamamıştı ama Dünya’daki tüm tenis severlerin gözleri bu ikilinin yaşayacağı rekabette olacak çünkü toplamda eşit sayıda şampiyonlukları var ve kazanan bir adım öne geçecek. Belki de kariyerlerinin oyunculuk bölümünü bu turnuva sonrası zirve yapacak.

Spin Ustası

Rafael Nadal belki oyun stili belki de sol el ile oynamasından mıdır bilinmez ama toprak kortlarda daha başarılı bir grafik çizmiş ve bilinen en özel toprak kort olan Roland Garros’ta 13 tane şampiyonluk yaşayan ilk ve tek sporcu olmuştur. Sol elini kullanırken topa verdiği spin rakiplerin vuruşlarını bozacak kadar etikilidir. Sol elini kullanma ısrarının Rafa için en zayıf noktasını servislerde göstermektedir. Ama hırsı ve hiç bitmek bilmeyen inatçılığı ile en iyi oyunculardan birisi olmuştur. Nadal için dikkat çeken diğer bir detay da oyun alanında kullandığı sıvı şişelerini belirlediği noktaya büyük bir hassasiyetle yerleştirmesi ve maç sonuna kadar yerlerini korumasıdır. Ayrıca servis kullanmadan önce de sağa sola saç, burun ve şortunun arkasını düzeltmesi de sürekli yaptığı bir alışkanlıktır.

nadal

Uzun süre Dünya sıralamasındaki en üst bir kaç sporcudan biri olmayı başaran gerçek bir profesyonel Rafa Nadal ile aynı dönemde yaşamış ve onu izlemiş olmak bir ayrıcalıktır.

Rafa Nadal Vikipedia
nadal

+ There are no comments

Add yours