roger federer

Bazı spor dallarında farklı dönemlerde yaptıkları ile unutulmazlar listesine girip efsane diye tanımlanan takımlar veya oyuncular vardır. Bu oyuncuların bazıları oyunculuk kariyerlerini tamamladıktan sonra bu unvanı alırlar ama en acayip olanları ise henüz oynamaya devam ederken efsane olanlarıdır. Erkekler tenisinde zamanımızda oynayan bir iki efsane oyuncu varsa bunların birincisidir Roger Federer.

federer

Yaşayan Efsane

Yeri gelmişken ikinci oynayan efsane tenis oyuncusunun da Rafael Nadal olduğunu belirterek onun da bir başka yazı konusu olacağını söylemek isterim. Esasen bu dönemin ilk efsane oyuncusu kimilerine göre Nadal bile olabilir. Herkesin tercihi farklıdır. Federer’in profesyonel tenis oyuncusu olarak hünerlerinin yanı sıra mütevazı davranışları ile uluslararası yardım fonuna sahip olması da takdir edilecek bir efsane özelliğidir. Dünya sıralamasında birinci sırada daha önce art arda 237 hafta ve toplamda 310 hafta kalarak rekor kırmıştır. Federer; emekli ve aktif tenis oyuncuları, önemli tenis çevreleri tarafından gelmiş geçmiş en iyi tenis oyuncusu olarak görülmektedir.

roger

 

ilginizi çekebilir;    AUSTRALIAN OPEN

Onun oyununda öne çıkan unsur akıldır. Kimi oyuncunun sert ve karşılanamaz servisleri, kimi oyuncunun fore hand vuruşu, kimisinin de back hand ya da drop shot vuruşu öne çıkarılabilirken Federer için sadece bir tanesini seçip bu onun en iyi vuruşu diyemezsiniz. O hepsini tam zamanında ve gerektiği kadar yapabilir. Oyun içerisinde agresif hallerini de görmezsiniz, rakibine de raketine de bahane bulmaz ne yaşıyorsa içinde yaşar. Bu sene Roland Garros Fransa açık turnuvasında uzun süren çekişmeli bir maç oynayınca fiziksel bir problem yaşadığı için kazanmasına rağmen turnuvadan çekildiği açıklandı.

 

Özel İnsan

39 yaşına gelmiş ve hala oynamak isteyen, oynadığında da en iyisini oynamak için kendisi zorlayan Roger Federer’in bir çok maçını izleme şansı bulmak benim için ve eminim ki tüm tenis severler için çok değerli. Bir insanın bu geçici Dünya hayatında bize ait her ne varsa kıymetini bilmesi ve dolu dolu yaşaması, iyi sporculara, iyi sanatçılara ve iyi insanlara denk gelmesi özel bir tesadüf olsa gerek. O yüzden bizler gelip geçerken aslında etrafımızda olan ve hayat koşuşturmacasından bir türlü fark edemediğimiz, her ne yapıyorsa en iyisini yapmaya çalışan özel insanların değerini bilmeli ve onlarla mutlu olabilmeliyiz.

federer web site    wikipedia

 

roger federer

One thought on “ROGER FEDERER 🎾”
  1. Bellissimo questi commenti , ma io sono sicurissima in assoluto che Roger è il miglior tennista che sia mai esistito e mai più ci sarà un’ altro come lui, perchè lui è il migliore in tutto :
    ” E’ un meraviglioso Tennista, serio, sempre educato, che quando gioca ci mette il cuore, il suo Grande Cuore! Quando gioca, sembra quasi che stia danzando…è gentile con tutti quelli che incontra sia sul campo che fuori, non chiede mai applausi al pubblico…anche perchè è talmente amato da tutti, ed è proprio per questo suo modo di essere, un modello che tutti dovrebbero seguire sia nel tennis che nella vita. Poi…lui è uno stupendo marito che ama veramente sua moglie e da lei è ricambiato. E’ un padre tenero innamorato delle sue 2 figlie e dei suoi 2 figli, ed è anche un figlio e un fratello che tutti noi vorrebbero avere! ”
    Io, come milioni di altre persone ti auguriamo di vincere questo Wimbledon, perchè , per tutto quello che fai e che hai sempre fatto per tante persone bisognose di aiuto…..te lo meriti veramente! Grazie di esistere e sorridi sempre che sei bello e ricorda sempre “Che cuor contento il ciel l’aiuta”
    Con tanto affetto, sii sereno e andrà tutto bene!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir