TÜRKİYE 0 – 3 İTALYA ⚽

2 min read

2020 Avrupa Şampiyonası açılış maçı oynamak bir taraftan çok ciddi bir tanıtım ve en çok izlenen maç olabilecek iken, diğer taraftan bizim çocukların gençliği ve heyecanı ile rakibin gücüne karşı aşırı savunmada kalıp verimsiz bir maç oldu.

Genellikle son oynadığımız milli maçlarda ilk yarılarda çok tutuk ve panik ile bir şey oynamadan tamamlıyoruz. Bu bir taktik mi onu teknik direktöre sormak lazım ama bana göre hemen gol yemeyelim, enerjimizi ikinci yarıya saklayıp kontra gol bulalım demiş olabilir. Ama oyuncular bunu rakibi tutalım çok çıkmayalım diye anlamış olabilirler.

bayrak

İlginizi çekebilir;   EURO 2020

İlk yarıda bizim ceza sahasına topun ele çarptığı pozisyonlarda UEFA hakemi devam etti, ve nedense spikerler hakem haklı dediler. İddia ediyorum ki o pozisyonlar Türkiye’de olsa şu an sosyal medyada kavga çıkmıştı çünkü en az iki tanesine penaltı verilirdi. Demek ki özellikle kısa mesafeden veya vücuttan sekerek ele gelen temaslar oynama değil, çarpma imiş eyy Türk hakemleri.

Açılış maçında şampiyonanın ilk golü tam pandemik oldu. En sağlam defans oyucumuz göğsünü siper edeceğim derken temiz bir gol attı. Yalnız golde ondan daha çok Umut Meraş hatalı idi. Orta yaptırmaması gerekirken ne hikmetse tökezledi yada saplandı çime ve devre dışı kaldı. İlk gol maalesef çilingir gibi oldu güya savunma yapıyorken güzel pozisyonlar verdik. Çok iyi savunma oyuncularımız var diye çok iyi savunma yapacağımız anlamı çıkmaz. Bu Türk futbolunun yazgısıdır. O yüzden 2 yesen bile 3 atmayı bileceksin. Ama önce iki yemeyi beklemeden oynayacaksın.

Oyuncu havuzumuz son yılların en dinamik en genç ve uluslararası oyuncuları ile dolu. Ama bu takımı yöneten Teknik Direktör ve federasyon için aynı şeyleri söylemek mümkün değil. Taktik değişiklik ve skora göre  A B C oyun planlarını olmaması kısaca eski kafa olması kötü denk geldi. Umarım ki sonraki maçlar iyi sonuçlar alırız ya da en azından göze hoş gelen futbol oynarız da beni yanıltır hoca.

euro 2020 page

bayrak

 

+ There are no comments

Add yours