ERGİN ATAMAN 🏀

3 min read

Geçen pazar günü basketbol kulüpler bazında koleksiyonunda olmayan son kupayı da Anadolu Efes ile kaldıran Ergin Ataman’ı yazmadan geçmek haksızlık olurdu. 2021 yılı final four organizasyonunda oynadığı iki maçı da kazanarak Euroleague şampiyonu olan koçu öncelikle tebrik edelim.

ilginizi çekebilir;  FATİH TERİM

Basketbol Camiası

Basketbol camiası dediğimizde ülkenin ikinci en popüler sporu olmasına rağmen herkesin çoğunlukla birbirini tanıdığı bir grup sporseverin oluşturduğu insanlar akıllara gelir. Ergin Ataman basketbolun lokomotifi olan ve altyapısı ile hem oyuncu hemde teknik adam yetiştiren Anadolu Efes’in içinden yetişmiştir. Aydın örs ile 20 yıl önce kazanılan Koraç kupasında takımın yardımcı antrenörlerinden birisi de Ergin Ataman’dır.

ergin ataman

Basketbola oyuncu olarak Eczacıbaşı kulübünde başlayan Ataman daha sonra Yeşilyurt takımda da oynayıp, antrenörlük hayatına da yine Eczacıbaşı’da başlamış, Efes Pilsen, Karşıyaka, Türk Telekom gibi takımları çalıştırmıştır. Bir süre basketbol antrenörlüğü üzerinde araştırma yapmak üzere Amerika’da da yaşamış, İtalya’da ise Siena ile Saporta kupasını kazanmıştır.

Galatasaray’lı

Ergin Ataman’ın antrenörlük yaptığı her takımda öyle ya da böyle bir başarı hikayesi, kupa serüveni veya kupa kazanması onun için sıradan bir durumdur. Kazanılan kupalar ve antrenörlük deneyimleri nihayet taraftarı olduğu Galatasaray’a da hizmet etme fırsatını bulacak, uzun zamandır Türkiye şampiyonu olamayan takımına bunu kazandıracak, hatta oldukça sınırlı bütçeler ile Eurocup şampiyonu da yapacaktır. Galatasaray’ı çalıştırdığı dönemde milli takım antrenörlüğü de yapmasına rağmen, gerilimli ve tartışmalı şekilde hakem kararları ile oynanan final serisinde Galatasaray’ın son maça çıkmama kararı almasıyla FB kulübü tarafından yapılan baskılar neticesinde milli takımı bırakmak zorunda kalacaktır.

ergin ataman

2 Mayıs 2016’da 17123 numaralı Galatasaray Spor Kulübü üyesi olmuştur. Ancak kulübün yaşadığı mali problemler ve mevcut yönetim ile anlaşamadığından 2017 yılından beri Anadolu Efes’te antrenörlük hayatına devam etmektedir. O diğer bir çok antrenörde göremeyeceğiniz açıklık ve tercihe bağlı olarak bir kulübün taraftarı olduğunu resmi olarak ilan edebilmiş ama buna rağmen çalıştığı her kulüpte başarıya ulaşmayı bilmiştir.

ergin ataman

ergin ataman

+ There are no comments

Add yours