99942 APOPHIS

3 min read

2004 yılında keşfedilen ve Mısır mitolojisine göre Apophis adı verilen ve bir göktaşı. Daha önce bu taş hakkında 2029 ve 2036 yıllarında Dünya’ya yakın geçeceğine hatta 2068 de de çarpma olasılığı üzerine konuşuluyorken son yapılan hesaplamalar sonucunda 100 yıl çarpma olasılığı olmadığı açıklanmış.

Vay Başımıza Gelen

Şöyle bir düşününce başımıza düşmeyen bir göktaşı kalmıştı onun da ihtimal hesapları yapılıyormuş meğer. 450 metre X 180 metre boyutlarında bize göre devasa ama diğer bazı şeylere göre de minik bir parça. Aslında bu kadar ufak bir taşı Dünyadan uzaya bakarken görebilmek de ayrı bir maharet ister. Ama görünen o ki -inşallah hiç olmaz ama- günün birinde uzaydan bize doğru bir şeyler gelecek ve biz bunun çaresine bakmak için bir şeyler yapmak zorunda kalacağız. Bunu rahatlıkla söylüyorum çünkü en yakın ihtimal ile 100 yıl sonrası bu tip gelen nesnelere karşı bir Dünya savunma sistemi çok da uzak değil.

apophis

TİYATRO

Normal bir insan ömrüne göre baktığımızda ben dahil pek çok insan bu sistemi göremeyeceğiz ama sağolsun kurgu bilim filmler sayesinde önceden tahmin etme fırsatımız oluyor. Biliyoruz ki başımıza gelecek en büyük felaket böyle bir taşın Dünya’nın neresine düşerse düşsün çok büyük zararlar vereceği, okyanusa düşmesi halinde ise oluşan dev dalgaların etkisini daha da büyüteceği.

Dünya Gündemi

Bizler kendi küçük çevremizde çeşit çeşit gündemlerle günlerimizi birer birer heba ediyorken, birinin kafasına bilmem ne kadar taş düşsün, kadınlar üzerine cinnet geçirmeler, covid aşıların akibeti, pudra şekerleri ve kırmızı haritalar derken elin adamı Dünyaya en yakın geçen göktaşının tekrar ne kadar süre sonra nereden geçeceğini hesaplıyor. 

Ülke olarak felaketi görmek adına illa ki gökten taş düşmesini beklemek gerekmiyor, o taş bize uzun bir süre önce düştü zaten ve biz enkaz altında kaldık. Ülke olarak bizi ülke yapan değerleri kurtarmak ve korumak adına o taşın altından hep birlikte bir omuz koyarak ancak kurtulabiliriz. Haydi Türkiye bu sefer bir öncekinden daha fazla birlik ve beraberlik ile yeni geleceğe.

apophis hakkında

soyut

 

+ There are no comments

Add yours