MUTLUYUM MUTLUSUN MUTLU

3 min read

Bugün Dünya mutluluk günü neşe doluyor insan keşke diyebilseydik. Hani derler ya her sabah yeni bir gün yeni bir Dünya diye, gün geçmiyor ki her yeni gün bir yerlerde birileri diğerlerine zarar veriyor o bunu kesiyor bu önü dövüyor olmasın, kimse kimsenin umrunda değil ve kaos içinde günler geçiyor.

Duygu Hamuru

Bugün buraya mutlu edecek bir şey yazmak için oturdum ama sanırım daha çok mutsuz eden şeyler var gündemimizde. Mutlukluk, üzüntü, kaygı, huzur, panik, heyecan, stres, korku, sevinç ve coşku gibi her ne varsa bizim için var. Biz insan isek bu duyguların hepsini birden barındırdığımız için insanız. İşte bunları yönetecek aklımız olmasa etrafta tuhaf tuhaf insanlar görürdük.

mutlu

UYU(TUL)MAK
Herkes bir şekilde ki bu aklının yönledirmesi iledir muhtemel, mutlu olmanın yollarını arıyor. Ama baştan şunu söylemek lazım bir insanı neyin mutlu edeceğini büyüme ortamı belirliyor ve neyin doğru neyin yanlış olduğunu da ailesi ve çevresi belirliyor. Mesela yeni yemeye başlayan bir çocuğu sürekli brokoli ile besler, şeker, çokulata, dondurma, gazoz, kola, kahve, makarna, et, sosis ve benzeri şeylerden uzak tutarsanız onun en sevdiği şey brokoli olacaktır. Ancak brokoli yediğinde mutlu olacak diğer şeyler ilgisini çekmeyecektir.

Ekme Biçme Dünyası

Nasıl yetiştiriliyorsak öyle oluyoruz, ve bununla ilgili hayatımızı etkileyen şeyleri değiştirmek için ömrümüzü veriyoruz. Yaşadığımız ortam o kadar düzensiz ve kontrolsüz ki, reklamlar, satış yöntemleri, cep telefonları, sosyal medya, televizyon, haberler, gazeteler, dedikodular gibi etrafınızda olup biten her şey hem ruh sağlığımızı hem de beden sağlımızı etkiliyor. Her şeyi tüketen bu çark döndükçe her seferinde birisi bunun altında kalıyor. Şimdilik sağında solunda yukarısında olanlara bir şey olmuyor gibi görünse de bir gün onlar da altta olacaklar.

mutlu
Bilge insanlardan biri “cehalet mutluluktur” demiş. Kim bilir belki de sadece Matrix filminde geçen bir repliktir bilemiyorum ama doğruluk payı çok yüksek. Ne kadar az şey bilirsen o kadar çok mutlu olursun. Sırf yeni kötü haberler duymamak bilinç altına sürekli negatif göndermemek ve kendi ruh sağlığımız için uzun bir süredir haber ve haber kanalları izlemiyoruz. Kendimizi mutlu edebilecek bir yol arıyoruz tıpkı her insanın kendince yaptığı gibi, ama şunu unutmamalı ki kendi mutluluğunuzu başkalarının mutsuzluğu üzerine kurmayalım. Yarım bardak su mu görüyorsunuz yarısı boş bardak mı? MUTLU KALMAK DİYEĞİYLE.

mutluluk hakkında

mutlu

+ There are no comments

Add yours