KRİPTOMANYA

3 min read

Kripto para; işlemleri güvenceye almak için kriptografi yani şifreleme kullanan, çalışma şekli nakite alternatif bir değişim aracı olarak tasarlanmış bir dijital varlık, bir sanal unsurdur. Kripto paralar bir nevi dijital döviz, alternatif döviz ve sanal dövizdir. Bu şekilde tarif edilmiş ama peki ya kripto ne demek; Fransızca kökenli kelimenin anlamı ise bambaşka; “siyasi inancını gizleyen kimse”

Para Para Para

Kripto kelimesinin para ile beraber kullanılması esasen şifreleme anlamında olsa da diğer gizlenen anlamının pek güvenilir olmadığını da belirtmek gerekir. İlk duyduğumda bana güven vermedi. 2009 yılında ilk kez oluşturulan “Bitcoin” ve sonrasında ortaya çıkan diğer kripto paraların tam da günümüze göre olması çok şaşırtıcı. Bu konuyu biraz açayım; Bir kere günümüzde her şeyin önüne geçen ve onun için yapılmayacak şey neredeyse kalmayan PARA gerçeği var. Kabul etsek de etmesek de kısa yoldan zengin olmak her şeyin en pahalısını almak ve bununla övünmek günümüzün başarılı olma kriteri.

ilginizi çekebilir; GELECEK İÇİN EĞİTİM

bitcoin
Çocuklara, gençlere doğrudan söylenmese de bu kadar aktif iletişim çağında gizli mesajlarla, internetle, filmlerle bilinç altına bu yerleştiriliyor zaten. Para kazanmak için her şey mübah ve başarı kriteri illaki bir yerlere yükselmek gibi gösteriliyor. Bunu siyasette de, ticarette de hatta evlenirken bile yaşamak zorunda kalıyorsunuz. Evi ve arabası olmayana kız da vermiyorlardı bir zamanlar. Tam bir tüketim toplumu olduk ve tüketebilmek için de daha çok para lazım.

Koyun Bacağı

Kripto paralar şu sıralar çok acayip değer artışı yaşadı, ekonomiden çok anladığımı iddia etmiyorum ama yeşil paraya tapanların bir gecede ikiye katlayan ama günümüz tasarruf argümanlarından farklı olan bu sisteme balıklama atlamaları da kaçınılmazdı zaten. Sonuçta herkes hür iradesi ile nasıl “tosuncuğun” peşinden gitmişlerse bu seferde E.M.’nin peşinden giderler. Umarım ki yaşanacak tüm risklerin farkındadırlar.

şans
Gelecek için eğitim başarılı olmaz ise geleceğimiz de olmaz. Bu sebeple çocuklarınıza önce insan olmayı, para, şan ve şöhret peşinde koşmak yerine ahlaki değerlere sahip, sağlık ve huzurlu bir yaşamın en erdemli hayat modeli olduğunu öğretmelisiniz. Belki de KRİPTO PARANIN GELECEĞİ DE KRİPTO OLUR kim bilir?

bir gözatın: kripto para

+ There are no comments

Add yours