AKLIMIZI DA TÜKETMEDEN

3 min read

Bu yazıyı yazarken müzik uygulamasından Bob Marley çalıyordu. Bilenler bilir efsane reggie ustalarındandır ve eserleri sonsuza kadar baki kalacaktır. Şimdiki müzik yapanları görünce bu kadar çabuk popüler olabilen günümüz tabiriyle trend olan şeyler aslında bir o kadar kısa zaman içerisinde de yok oluyorlar.

ilginizi çekebilir; SAFİYE ALİ

Tüketim sistemi o kadar hızlı öğütüyor ki, çevremizi, dünyamızı, yeşili, suyu ve oksijeni tükettiğimiz gibi insanları da tüketiyor. Yılların sinema sanatçıları, yılların bestecileri veya yılların müzisyenleri diyebileceğimiz son yirmi yıla ait kimler var derseniz isim bulamıyoruz. Yerlerini devlet başkanları, şirket sahipleri askerler ve politikacılar aldı.

Gelen Gideni

Gidenin yeri dolmuyor artık. Özellikle ülkemizde geri vitese öyle bir taktık ki imkan olsa ikinci seviyesine geçeceğiz. Beyin göçü dediğimiz vaka o kadar etkisini göstermeye başlayacak ki devlette yönetici, hastane de doktor, üniversitede eğitmen bulamayacağız. Okullarımızın Dünya çapındaki başarı oranları, Üniversitelerimizin uluslararası makale sayıları ve benzeri değerlerimiz baş aşağı gidiyor.

beyin

Geleceği düşünen devlet adamımız olmaz ise uzun vadede kötü günler bekliyor bizi demektir. Bir çok tarım ürününü bile yurt dışından getiriyoruz ama unutulmasın ki ülkeyi yönetebilecek beyinler bulunamaz ise onları da ithal mi edeceğiz. Müzik, sanat, spor gibi ülkenin ufkunu açacak değerleri o kadar çabuk harcıyor ve bitiriyoruz ki yarınlar geldiğinde ülkemizi savunabilecek kadar bile aklımız kalmayabilir.

Beyin Göçmesin

Gerçek sorunlarımızı görmezden gelip sunni gündemler ile günü geçirmek bu ülkenin geleceğinden zaman çalmaktır. Elimizde bir salgın bombası varken ikinci bir bombayı neden diğer elimize alalım. Toplumsal barışı ve ılımlı mesajları sadece seçim zamanlarında gündeme getirmek, sadece belli kesimlerce kabul gören fikirleri tüm topluma empoze etmeye çalışmak bu birlikteliğe yani moda tabirle bu gemiye zarar verecektir. Devletin çatısı ve ana direği adalettir. Anayasa da olmazsa olmazı. Anayasa bir gündem maddesi olmamalı hele seçim öncesi malzemesi hiç olmamalı. Ülkemizin yeni anayasaya değil yeni Dünya düzenine ayak uydurabilecek yeni beyinlere ihtiyacı vardır.

Beyin Göçü

beyin

+ There are no comments

Add yours