galatasarayBAYRAK

Son haftalardaki oyun performanslarına bakıldığında bizim takımın bir kaç adım önde olduğu bir maçtı. Kaza olmaz ise 3 puan bize yakındı zaten. Bu maçtan çıkarılacak en büyük sonuç şu ki bizim maçın her anını 0-0 imiş gibi oynamamız gerektiği. Fatih Terim’in takımları sürekli gol arayan ve futbol oynayan takımlar olunca güzel oluyor. Defansı da pek yapamıyoruz zaten. Hep daha fazlasını istiyoruz, öyle ki, 2-0 skoru yakaladıktan sonra frene basılan o periyotta Oğulcan’a atılan paslarda çevre kontrolü yapmaksızın sürekli geriye oynaması can sıkıcıydı çünkü dönmeyi düşünse rakip defansı zor durumda bırakalabilecek anlar oldu. O yüzden bizim takımın sürekli ileriye doğru gol aramasını her türlü tercih etmeliyiz.
AFGalatasaray notlarına gelince;

Kaleci:

Okan bu maçta Muslera’dan esintiler sundu. Özellikle o ilk yarıdaki kafa topunu direğin altından tokatlaması mükemmeldi. Hata yapmadan oynadı ve güven kazandı. Geçen maç için de söyledim Muslera’nın antremanda olması bile performansa etki etti.
Puan: 8.2

Defans hattı:

Genel olarak fazla hata yapmadılar ve hatta bazı kritik hamleler olmasa bir de beceriksiz Trabzon forveti olmasa gol yemek kaçınılmazdı. Hem Omar hem de Sarachi çizgiye kadar gidip son vuruşlarda yanlış tercihler yüzünden emeklerinin karşılığını alamıyorlar. Umarım bizim takımda oldukları sürede bu özelliklerini geliştirirler.
Puan: 7.7

Orta saha:

Taylan yine güzel maçlarından birisini oynadı. Bir iki pas hatası yaptı ama Belhanda’nın yaptıkları gibi değildi. Bu arkadaşın çevresinde kimse yokken rakibe verdiği ve ciddi pozisyona sebep olmadığı maç yok. Tamam bazen kilit paslar atıyor ama kilit toplar da kaybediyor. Ömer Bayram’ın Feguili’nin yerine girmesine şüphe etmiştim. Ancak Ömer ne zaman enerjisini ileriye doğru topla çıkış olarak kullansa o zaman iyi sonuç veriyor. Orta sahada oynayan hiç kimsenin kendini 10 numara gibi görüp top ile etrafında dönme lüksü yok. Çünkü adam eksiltemiyor rakibe toparlanma fırsatı veriyorsunuz, böyle yapmayınca da Ömer gibi asist yapıyorsunuz.
Puan: 8.0

GALATASARAY – GÖZTEPE MAÇI NOTLARI

Hücum hattı:

Oğulcan için ilk onbirde tek santfor gibi çıktığı ilk maçında tam bir santfor golü atması süper oldu. Ama 2-0 dan sonra sürekli geriye oynaması biraz sırıttı bana göre. İlk golde takım organizasyonu çok keyifli idi, keşke pozisyonun ilk şutu gol olsaydı. Arda eski günlerine selam durdu ve onun aklı ile tek pas oynamak takımın seyir zevkine doğrudan etki ediyor.
Puan: 8.8

Fatih Terim:

Federasyonun adil olmayan ceza vermesi hocanın maçı tribünden izlemesi farkında değiller ama Galatasaray’ın lehine işliyor bence. Oyunu daha iyi okuduğunu ve tüm oyun senaryolarını daha iyi yaptığını düşünüyorum. O’nun Galatasaray olması nerede oturursa otursun hep pozitif etki edecektir. Tüm camianın da kenetlenmesi ve dikkatini toplaması adına güzel maç oldu.
Puan: 9.0

Atanmışlar:

Hakemin kafası yine karışıktı bence, rakip takımın 24 numaralı oyuncusuna ikinci sarı kartı gösteremeyecek kadar cin fikirli idi. VAR hakeminin de değerlendirmeye almadığı bir penaltı pozisyonu sanki oldu ama emin olamadım. Hakemlerin açık açık kendisi aldatan her oyuncuya her yerde sarı kart göstermeleri fair play için gereklilik olmalı.
Puan: 6.5
http://www.galatasaray.org

cimbom
GS LOGO

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir