CAN MI? MAL MI?

3 min read

Corona virüs krizinin ilk patlak verdiği sıralar her şey online olabilecek mi diye bir yazım olmuştu. Dünya Sağlık Örgütü ve çeşitli sağlık insanları bu durumun kısa sürede çözülemeyeceğini ve uzun süre bu şekilde yaşamamız gerektiğiniz da o zamanlar zaten söylemişlerdi.

Dalga Dedik Mutedil Çıktı

İspanyol gribinin hikayesi ise asıl ölümcül darbelerin tam bitti sanılırken dizginleri erken gevşeten bir iki ülkeden tüm dünyaya yeniden yayıldığını ve bunun 3 kez tekrarlanarak 30 milyon insanın ölmesine sebep olduğu şeklindeydi. Sanki bunlardan haberimiz yokmuş gibi yeni normal diye bir şey uydurarak okulları tekrar açarak Corona virüse davetiye çıkarmadık, resmen patlattık.

wave
dalga

İlginizi Çekebilir;

HER ŞEY ONLİNE OLABİLİR Mİ?

Sağlık Bakanının anlamlı ve uyarıcı twitleri ile insanlara lütfen evinizde kalın diyerek, vaka sayılarını açıklamayarak hem dünyaya hem de kendi insanlarımıza (anlayabilenlere) neyi ispat ettik anlayan var mı? Sağlık sisteminin şimdiye kadar bile dayanması mucizedir. Yoğun bakım çalışanlarının cephede savaşanlardan bir farkı kalmamıştır.

Sağlık Olsun

Ekonomi çarkı işlesin diye diye sağlık sistemi gözden çıkarılırsa cebinde istediğin kadar paran olsa, dünya senin olsa ne işe yarayacak seni bu mikroptan kim kurtaracak. Tüm dünyada fiyatların yükseldiği, parasının değer kaybettiği tek ülke biziz. Dünya kriz ortamında biz keriz ortamındayız. Fırsat sektörleri krizden para basmak için adeta yarışıyorlar. Maskeciler, Vitaminciler, Alkol Piyasası, Tıbbi Cihaz Üretenler ve aklıma gelmeyen bir çok fırsatçı herkesin ulaşabilmesi için fiyatları en azından sabit tutması gerekirken zam üstüne zam yaparak kirli bir servet edinmeye devam ediyorlar.

para
para

İlginizi Çekebilir;

BUNDAN SONRA

Can Mı? Mal Mı?

Para yaşamak için önemlidir doğru, çünkü  yiyeceğin de içeceğin de ikametin de zinciri birbirine bağlı. Halkaların biri koparsa sistem durur dolaşım durur hayat durur. Ama bu koordinasyonu sağlamakta devletin görevidir. Öncelikleri belirlemek, taahhütleri ise mücbir sebeple (tüm dünyanın kabul ettiği bir mücbir sebebimiz var) ötelemek en doğal hakkımız değil miydi? Uluslararası borçlar ve devletlerin ödemeleri de buna dahil edilebilirdi.

Hani meşhur bir laf var “Can’a geleceğine mala gelsin” diye, bunu herkes adı gibi bilir de şu yaşadığımız günlerde CAN’A geliyor CAN’A çünkü herkes MAL peşinde.

https://www.worldometers.info/coronavirus/

+ There are no comments

Add yours