OMEGA 3

Omega 3, vücudumuzun kendi başına üretemediği için dışarıdan alması gereken, çok faydalı yağ asitleridir. Özellikle kalp sağlığı, beyin fonksiyonları ve göz sağlığı için önemlidirler. Her insan yavrusunun büyürken ihtiyaç duyduğu pek çok mineral, vitamin ve gıda kapsamındadırlar. İmkanı olan ebeveynlerin çocuklarına özellikle balık yağı yedirmeleri muhtemelen buna bağlı bir işlem. 
Omega 3 öncelikle yağlı balıklarda (somon, uskumru, sardalya gibi),  keten tohumunda,  chia tohumunda,  cevizde  ve bazı bitkisel yağlarda bulunuyor. Elbette ki sadece bunlarda değildir. Bazı yeşil yapraklı bitkilerde de bulunuyor. Ama şunu bilmek gerekir ki kalp, beyin ve göz yaşlandıkça daha dikkat etmemiz gereken organlar olduğundan  belli ki ceviz en öncelikle yeme alışkanlığı edinmemiz gereken bir yemiş.


Omega 3 ün vucudumuzdaki varlığı sonucu; kalp sağlığımız korunur, beyin fonksiyonlarımız ki burada en önemlisi unutkanlık ve refkleks kaybı, Vucuttaki iltihaplanmayı azaltır yani karaciğer ve akciğer bu konuda en hassas olanlar. Kalp sağlığı ve genel olarak tansiyon vb. sorunların önüne geçebilmek adına kan basıncını da düzenliyor. Son olarak gözlerimizin sürekli görmesini ve açık kalmasını istiyorsak göz sağlığını desteklemek için de mutlaka kullanmamız şart.

En güzeli doğal yollarla almak ama günümüzün modası denilebilecek takviye gıdalar içerisinde her türlü vitamin, probiyotik, element takviyesi olduğu gibi  omega 3 takviyesi kullanmadan önce doktora danışmakta fayda var.  Özellikle kan sulandırıcı ilaç kullanıyorsanız ekstra dikkatli olmak gerekiyormuş.
Beslenme uzmanları genel olarak haftada en az bir kere balık yemenin şart olduğunu belirtseler de ekonomik şartlar ve yoksulluk buna elvermiyor. Sadece balık da değil protein vitamin karbonhidrat vb tüm ihtiyaçların dengeli alınması normal bir hayat için şart. Böyle olmaz ise ne olur? Yeni nesillerin zeka seviyesi düşer hayatlarını idame edebilecek eğitimi de alamazlar ülkenin geleceğinde de katkıları olmaz.  Kendilerine de faydaları olmaz kaba bir ifadeyle ot gelip ot giderler.  Çocuk sahibi olan ailelerin sadece kendi çocuklarının sağlıklı olması yeterli olmayacaktır. Toplumun her kesiminin aynı şeye ihtiyacı var ve devletin her vatandaşını ayırt etmeden asgari şartlarda sağlıklı yaşamasını sağlamak gibi bir görevi olmalıdır. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir