DOLANDIRICILIK

Bu dolandırıcılık meselesi o kadar önemli ki bundan sonra her önüme çıkan değişik değişik dolandırıcılık yöntemlerini öğrendikçe en azından yazı yazamasam da sosyal medyadan duyurmaya insanları uyandırmaya gayret göstereceğim.

Aslında dolandırıcılık yapabilmek için çok zeki insan olmak lazım, asıl garip olan bu kadar zeki olup da neden normal bir kariyer peşinde olmaz insan düşünmeden edemiyor. Yine son duyduğum dolandırıcılık yöntemini burada özellikle belirtmek ve bununla başlamak isterim; düşünün zaten kimlik ve iletişim bilgilerimiz muhtemelen şu an herkesin elinde yani kötü niyetle kullanabilecek herkesin demek istiyorum. Resmi kurumlar da böyle bir hacklenmenin olduğunu zaten kabul ettiler. Şimdi düşünün telefonunuzda kayıtlı arkadaşınız akrabanız herhangi çok yakın tanıdığınız biri sizi arıyor açıyorsunuz onun sesi ile size ne bileyim bir yerde buluşmayı teklif ediyor veya bir yardım istiyor bir şekilde sizi manipüle ediyor. Siz bu durumun farkında değilsiniz onu gerçekten arayan kişi olduğunu sanıyorsunuz oysa bilin ki dolandırıcılar insanların sesini birebir kopyalamayı başardılar. Artık sadece taktik de değil gerçekten sanki sizi o arıyormuşçasına inandırıcı oldular. Bunun ötesinde neler olabileceğini tahmin bile edemiyorum umarım sadece paramızın peşindedirler.

XENON

Yasal Soygun

Siz sanmayın ki dolandırılmak sadece yasadışı yollarla oluyor her şeyin resmi olduğu hukuken ve yasalara uygun şekilde de sürekli dolandırılıyoruz. Ya mesela en son ayyuka çıktı telefon faturaları İlk zamanlar kullandığımız dakika kullandığımız SMS kullandığımız internet kadar ödeme yapabiliyorken yani bu şekil faturalandırılıyorken kim nereden nasıl uydurduysa bir paket furyasına kaplandık gidiyoruz. Kullanmadığımız internetin parasını ödüyoruz, kullanmadığımız dakikanın parasını ödüyoruz ve ay sonunda kullanmış gibi ödememizi yapıyoruz kuzu kuzu. Bu kesinlikle resmi fakat dolandırıcılık. Mesela kredi kartı ödemelerinde özellikle kuyumcuların mesela Tüvtürk’ün ilave bedel istemesi. Resmi olarak açıklanmasına rağmen kredi kartı ile eğer bir alışveriş yapıyor isen aldığın ürünün bedelinden fazla bir ödeme talep edilmesi yasaya bile aykırıyken almaya hala devam ediyorlar.

KIZ ÇOCUĞU

Uzun zamandır kullanılan özellikle devletin savcısı ve polisini de kullanarak telefon başında birkaç kişinin özellikle de böyle belli yaştaki insanları diyeyim ya da işte o anki sorunlarla kafa olarak çok yerinde olmayanları mı buluyorlar bilemiyorum telefonla insanları söğüşlemeye devam ediyorlar. Bunun da önünde bir türlü geçemedik. hemen hemen her konuda olduğu gibi bu konuda da eğitilmek ve bilgilenmek şart. 

GOOGLE

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir