EDİRNE

Konum olarak en batıda ve iki komşu ülke ile sınır kapısı olan Edirne tarihi olarak da önemli bir şehir olmuş. Mimar Sinan için de eserlerinin ustalık dönemine denk getirmesi bakımından şanslı bir şehir olmuş Edirne.

taş köprü

İstanbul Edirne 2.5 saat

İstanbul’da oturanlar için çok güzel günübirlik seyahat noktalarından birisi olan Edirne son zamanlarda komşu ülkelerin bazı şeyleri daha ucuz bulduklarından olsa gerek alışveriş için de ziyaret ettikleri bir yer olmuştur. Şehrin merkezinde ve biraz da yüksek bir bölgesinde olması sebebiyle Selimiye Cami her yere hakim bir noktada tüm heybetiyle selamlar sizi. Bu cami yapılırken şehre giriş noktalarına göre minarelerinin özel bir yerleşime sahip olduğu söylenir. Şehrin dört ayrı girişin hangisinden girilirse girilsin minareler aynı hizada görünüp sadece 2 tane varmış gibi görünüyormuş. Selimiye Cami kubbe çağı olarak Mimar Sinanın yaptığı en büyük ve kendi değimiyle ustalık eseridir.

Tarihi kent

Şehirde tarihi başka camiler, kervansaraylar, eski konaklar ve özellikle de Meriç nehrindeki taş köprüleri görülmesi gereken önemli noktalarıdır. Zaman zaman yağışların aşırı olduğu dönemlerde Bulgaristan tarafındaki barajlardan su salınmasıyla sık sık sele maruz kaldığı haberlerini duyduğumuz Meriç nehri üzerindeki taş köprü üzerinden otomobillerin geçtiği adı ile müstesna taş gibi durmaktadır. Bu bölge gün batımı ve doğa özellikleri ile fotoğrafçılık için de özel bir destinasyondur.

edirne

İlginizi çekebilir; MARMARİS

Edirne’ye gelipte bir öğün yemek yenecekse, başka bir yerde bulamayacağınız bir tava ciğeriden başkasını deneyemezsiniz. İşini iyi bilen lezzetli bir kaç mekan var ve en ünlü olanının önünde ciğer yiyebilmek için sıra beklemek zorundasınız. Herkes ciğer sevmeyebilir ama burada yapılan kaplama ve kızarma tekniğinden mi bilinmez ciğerden başka bir şey yiyor gibi hissedersiniz.

ilginzi çekebilir; ARILAR VE İNSANLAR

Edirne deyince akla ilk gelen şeylerden birisi de Kırkpınar Yağlı Güreşleridir. Osmanlı döneminden beri sürdürülen gelenek belki de Dünya’nın en eski geleneklerinden birisi olma özelliğini taşıyor. 2019 yılında 658.si düzenlenmiş, dile kolay. Yağlı güreş sadece spor gibi de değil aslında fiziksel zorluğunun yanı sıra psikolojik ve duygularla yapılan bir müsabaka. Ağası, Cazgırları, hakemleri ve kurallarıyla özel bir organizasyon. Yaşadığımız ülkeyi önce kendimiz bilmeliyiz ve bir yerden başlayacaksak bu neden EDİRNE olmasın.

http://www.edirne.gov.tr

 

ciğer

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir