GALATASARAY 3-1 GAZİANTEP

Galatasaray hafta içi erteme maçında Gaziantep’i çok rahat bir oyun sonucu 3-1 mağlup etti. Antreman maçı havasında, herhangi bir sıkıntı veya stres yaşamadan son yarım saati genç oyuncularıyla oynarak eksik maçını tamamlamış oldu. Maçın en ilginç anı Torrera’ın dikkatsizliği sonucu orta sahada kaptırdığı top ile geçiş hucumu yiyecek iken Muslera’nın biraz açıkta olduğunu gören Furkan’ın orta sahadan şansını denemesinin gol ile sonuçlanmasıydı. Bundan iki gün önce bir başka Anadolu takımı beşli savunma ile Galatasaray’ı durdurmaya çalışınca 5 tane yemişti ama anlaşılan böyle bir sahada savunma deyince akla ilk gelen bu oluyor. Bakalım ilerleyen zamanlarda bu çaresizliğe bir çözüm bulabilen teknik direktör olacak mı? Aslında futbolun seyir zevki bakımından bir takımın sürekli gömülü defans yapıp diğer takımın sağlı sollu boşluk araması bir süre sonra sıkıcı olmaya başlıyor. Ben şahsen daha cesaretli ve açık bir oyunu izlemeyi tercih ederdim. Avrupa kupası maçlarında rakipler bu kadar geride olmayacak ve daha sağlam üzerimize geleceğinden takımın bu tarz bir oyuna karşı da neler yapabildiğini görmemiz bir şekilde kendimizi hazırlamamız gerekiyor.

Kadro Yeterli Mi?

Okan hoca eldeki oyuncularla çıkardığı onbir ile sol bek yedeğimizin Berkan, sağ bek transferimizin de fiziksel olarak hazır olmadığını kabul etmiş oldu. Oysa maça Jelert ile başlayıp Kaan’ı orta sahada kullanmayı deneyebilirdi. Belki de asıl oyun kurgusunu derbi maçı için hazırlıyordur. Barış, Yunus ve hatta diğer yerli oyuncuların Batsuhayi’nin ölümcül gol paslarını nasıl zamanında ve hızında verdiğini izlemeleri, orjinal golcü bir adamın sadece gol atmayı değil asist yapmayı da çok iyi bilmeleri gerektiğini öğrenmelerini isterdim. Bu maçta yediğimiz gol ile orta sahanın ve kalecimizin en ufak bir savsaklamaya kesilebilecek cezanın ne olduğunu anlamış olmalarını diliyorum. 

GALATASARAY 5-0 RİZESPOR

Önümüzdeki hafta oynanacak derbi maçında sadece psikolojik bir savaş verileceğini, rakip teknik direktörün provakasyonunun saha kenarında Okan hocayı hedefleyeceğini, saha içinde de malum bir kaç kendini bilmezin her türlü çirkefliği yapacaklarına adım gibi eminim çünkü oynanan futbola göre bakınca Galatasaray’ın form olarak da psikoloji olarak da önde olduğunu en çok onlar biliyor. Bizim takım ve özellikle de yeni oyuncuların ilk kez gittikleri o bataklıkta nasıl ayakta kalacaklarını ve tuzaklara düşmemeleri gerektiğini şu kalan bir kaç günde anlatırlar.

GALATASARAY

logo

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir