MAYMUN

Maynun Çiçeği haberleri Dünya Sağlık Örgütünün acil durum ilan etmesiyle yeniden hortladı. Aslında Coivd-19 pandemisinin şokunu atlatmaya çalıştığımız günlerde özellikle Afrikada zaten vardı ve biliniyordu bu çiçek türü hastalığın. Asıl sorulması gereken soru o günden bugüne bunu önleyici bir aşı veya tedavi üzerine çalışmak hiç kimsenin aklına gelmedi mi? Tıbbın bir zamanların ölümcül hastalıklarına tedaviler bulduğunu hatta ortalama insan ömrünün artmasında çok önemli bir payı olduğunu hepimiz biliyoruz. Yoksa bu da tıpkı küresel zenginlerin yeni bir oyunu da yakın zamanda kokusu ortaya mı çıkacak?

MAYMUN ÇİÇEĞİ

Maymun hayvanı herhalde Dünyada yaşayan en talihsiz yaratık. En fazla insana benzeyen olmasından mı? Evrim teorisinin doğrudan sembolü olmasından mı? bilmiyorum ama, bazı önemli hastalıkların maymunlardan türediği haberleri hep var, tıbbi deneylerde kullanıldıklarını da hepimiz biliyoruz. Bir de maymuna dönmek diye bir tabir bile var artık hayatımızda. Ülke olarak çok da yabancı değiliz çünkü uzun bir süredir hepimizi maymuna dönderdiler. Maymun Çiçeği haberleri çıkmaya başlamışsa bilin ki zaten olan olmuş pek çok ülkeda vakalar görünmeye başlamıştır bile. Sosyal medyadaki bazı doktorlardan aldığımız bilgilere göre özellikle temastan ve temas edilen eşyalardan bulaştığı düşünülürse yine aramıza mesafe koyacağımız, uzaktan merhabalaşacağımız ve online alışverişe gaz vereceğimiz günler çok uzak değil.

Maymun Modeli

Bizler genel olarak maymun iştahlıyız modanın kendisi zaten bu duygu üzerine inşaa edilmiş bir olgu. Sosyal medya da bunun gösterim aracı oldu. Bazı şeyleri göstermekten, tüketmekten ve sadece kendimizi düşünmekten başka bir işe yaradığımız yok. Medya bizi nasıl yönlendiriyorsa biz de o yöne evriliyoruz. Ülkenin durumu ortadayken Dünyanın en kıymetli topraklarna sahip çıkabilmeyi bırakın parsel parsel peşkeş çekmeyi, ne olduğu belirsiz milyonlarca yabancıyı aramıza sokmayı ve dört bir tarafta madencilik adı altında bizi soymayı normal bir şeymiş gibi bizlere yediriyorlar. Maymun gözünü açamıyor bir türlü. Maymun gözünü açtığında sokak röpörtajı ile fikirlerini beyan eden ve hemen tutuklanan insanları görüyor. Sonuç üç maymuna dönmek; görmedim, duymadım, söylemedim. Ama en tehlikelisi de bütün olup bitenin farkında olan dördüncü bir maymun çeşidi var ki bunları sayısı giderek artıyor. Sonuç olarak maymuna dönmüş bir halde iken ülkemize gelecek her virüs bizim için vız gelir tırs gider.

GOOGLE

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir