3. DÜNYA SAVAŞI

Bugünlerde Avrupa Futbol Şampiyonası tam gaz devam ederken öte tarafta Copa America başlıyor. Bilmem farkında mıyız ama her halükarda savaşlar ve çatışmalar da Dünyanın çeşitli bölgelerinde devam ediyor. Şöyle bir göz attığımızda en çok çatışma ve savaşın Afrika ve Ortadoğu bölgelerinde yaşandığını görürsünüz. Dünyanın emperyal devletlerinin kendi çıkarları uğruna başlattıkları çok aşikar olan bu lokal savaşlardan küresel bir 3. Dünya Savaşı çıkma olasılığı pek çok insanın uykularını kaçırıyordur.

Çanlar Kimin İçin Çalıyor?

Aslında belki de 3. Dünya Savaşı başladı ve biz bunun farkında bile değiliz. 21. yüzyılın bilgi ve internet çağı olması beklenirken Dünyanın çeşitli yerlerinde ve hatta Avrupanın burnunun dibinde uzun zamandır devam eden Rusya-Ukrayna savaşı ne olacak diye sormak bile aklımıza gelmiyor artık. İnsanlara savaş halinde yaşamak ve savaş haberleri içerisinde hayata devam etmeyi futbol izlemek gibi alıştırdılar. 1 yılını doldurmak üzere olan İsrail-Filistin savaşı diye başlayan ama Lübnan, İran ve Yemen’in de dahil olduğu bir bölgesel alanı kapsayan savaştan öte yaşananlar ile 3. Dünya Savaşı için çanların çaldığını duyanlar var.

Oysa biraz daha geçmişe gidersek İran – Irak savaşı ki 10 yılı aşkın bir süre devam etmişti, Körfez Savaşı sonrası Irak’ın üç bölgeye ayrılması ile birlikte Suriye’de başlayan iç savaşın halen devam etmesi ki biz de sınırlarımızı korumak babında olaya dahil edildik ve bütün bunlar yeterince belirsizlikler taşıyorken Filistin tarafından başlatılan 3. İsrail-Arap savaşı. Aslında bu İsrail devletinin var oluşu açısından pek de yabancı olmadığı bir durum. İlk iki savaş silsilesinde Mısır’ın da dahil olmasına rağmen ABD destekli ve zengin İsrail istediğini kısa zamanda almış iken son yaşananlar ile hem kendi halkında hem de bir çok Avrupa ülkesinde protestoların yükseldiğini görüyoruz.

DÜNYANIN SONU

Ermenistan, Norveç, Slovenya ve İspanya gibi ülkelerin şaşılacak şekilde Flisitin’i bir devlet olarak tanıdığını açıklaması ise konunun hemen kapanmayacağının bir işareti gibi görünüyor. Bütün bunlar sürüyorken yıllardır devam eden bazı gerginliklerin, mesela Çin-Tayvan, Kuzey Kore-Güney Kore, Pakistan-Hindistan gibi Uzakdoğu’nun da ateşe başlaması halinde işin sonunun 3. Dünya Savaşına kadar gideceği beklentiler arasında. Özellikle kıtalararası füzelere ve nükleer silahlara sahip ülkelerden birisinin başlatacağı kıvılcımın neye mal olacağını bilmeyen yoktur.

FİLİSTİN – İSRAİL

Bırakın Evreni Samayolu Galaksisi içerisinde bile zerre kadar yerimiz olmayan Dünya’nın, üzerinde yaşanyanların birbirlerini yemeleri suretiyle topyekün yok olmaları inanın ki kimsenin umrunda olmaz. Evrende varsa kimsenin haberi bile olmaz. Zaten yeterince adil şartlarda yaşayamayan pek çok insan için kısa ve ani bir son ile kurtuluş bile olabilir. Öyle ya hepimiz günün sonunda öleceğiz ha öyle ha böyle.

GOOGLE

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir