GALATASARAY 2 – 1 MOLDE

3 min read

Şampiyonlar Ligi için son çıkış bu akşam oynanacak Galatasaray – Molde maçı. Genel olarak ilk maçı düşününce çok kolay bir maç beklenmiyor. Deplasmanda çok fazla defansif hata yapıp bir türlü maça girememiştik. Kalemizde ve forvette bulunan iki yıldız bir de Yunus Akgün’ün o geceye has performansı ile istediğimiz sonucu alabilmiştik. Bu maç öncesinde TFF Avrupa kupalarına katılma mücadelesi veren dört takımın da lig maçını erteleyerek bir ilk yaptı. Ancak bazı hazımsızlar bu ertelemeyi bile algı yapmaktan vazgeçmediler. Asıl mesele Türk futbolu değil daha çok para kazanırsa Galatasaray’ı nasıl yakalayacaklarını bilememelerinin çaresizliği. Hatta bu gidişin farkında olan bir takım organize oluşumlar insanlıktan çıkmış vaziyette. Galatasaray’a zarar verebilmek için kişilerin özel hayatlarına fütursuzca, ahlaksızca ve adice paylaşımlarla güya zarar verecekler. Sosyal medyadaki bu tip hesap sahiplerine ciddi bir hukuki süreç başlaması, her yapanın karşılığını yargı önünde vermesi şart. Bu işin suyu çıktı tadı kaçtı. Parodi ve mizah hesabı diye alt bilgisi olan hesapların da bir sınırı olmalı. Bir de bir Şampiyonlar Ligi eleme maçı oynanacağı gün bjk’nin başkanının basın toplantısı yapması da bir tuhaf olmadı mı?

Zor Maç Zor Oldu

Neyse biz maçında gelelim; Okan Buruk ilk kez iki yeni oyuncu bir de Angelino ile ilk onbir başladı. Oliviera’nın ilk kez yedek kalması için de güzel bir deneme oldu. Bakalım bunu kaldıracak mı yoksa kendine kulüp mü arayacak. Genel olarak kontrollü bir oyun seçip bir iki tane gol pozisyonu yakaladık ama aynı zamanda ilk maçtaki gibi rakip hızlı geldiğinde bir kaç pozisyon da verdik. Tete ve Kerem için kanatlara ekstra tedbir aldıkları için o alanları neredeyse hiç kullanamadık. Tete ilk defa seyirci önünde ve biraz tutuk haliyle. Demirbay da o da başlarda kritik top kayıpları yaptılar ama sonradan biraz daha sağlam kaldılar. İlk yarıda skoru alınca kontrollü bir oyun oldu bakalım ikinci yarı nasıl geçecek.

MOLDE 2 – 3 GALATASARAY

Bu gece yaptığımız savunma Şampiyonlar Ligi için yetmez. Şans her zaman bizim yanımızda olmaz. Orta sahada tek pas ile geçilirsen her atak pozisyon olur. Kısaca oyunu sevmedim sana sonucu sevdim. Okan hoca maç uzatmaya gitse yaratıcılık ve gol atma noktasında sıkıntılı olacak hamleler yaptı. Uzatmaya gitse muhtemelen elenebilirdik. Kader bizi istedi top orada da sekti gol oldu, burada da sekti gol oldu. Özet budur. Umarım takım kurulduğu kadar iyi bir kimya yakalar. Henüz %50 bile oynamıyoruz. Bu halimiz ile istediğimizi aldık. Para kazandık ama oyunu da kazanalım. Ligi’ne hoşgeldin şampiyon GALATASARAY.

GALATASARAY

+ There are no comments

Add yours