O. LJUBLJANA 0 – 3 GALATASARAY

3 min read

Galatasaray için Şampiyonlar Ligine yaptığı transferleri okudukça, öğrendikçe ve hâlâ başka sürprizler de hazırlanıyor söylemleri ile birlikte oynayacağımız bu akşamki maçın önemi daha da ağırlaşıyor. Lig tarihinin en yüksek değere sahip takımı olduk ve hâlâ da durmuyoruz. En kötü senaryo Avrupa Ligi’nden devam etmek bile olabilir ama yönetimin ve Erden TİMUR’UN hesaplarında her senaryo için bir A B C planları olduğunu umuyorum. İlk tur oynanan oyun bizi biraz düşündürdü ise de her yeni katılan transferlerimiz ve her maç artacak oyun tempomuz, özellikle ikinci maç için turu geçecek skoru bulabileceğimizi düşündürüyor. Transfer sezonu ile maçlar aynı zaman diliminde olunca özellikle taraftarlarda bir dikkat kaybı olmuyor değil. Bu maç öncesindeki basın toplantısında Okan Buruk kendisi de dahil tüm takımdan yüksek performans beklediğini belirtti ve takımdaki herkesin şampiyonlar liginin ne anlama geldiğini bildiğini söyledi. Şimdi maç saatini bekleyip ilk önce çıkan onbiri sonra da oynanan oyunu değerlendireceğim.

galatasaray

İlk Devre

Oliviera’nın ilk onbirde olmaması oyunun savunma yönünde boşluklar verdiğimiz bir ilk yarı yaşadık. Baskı ile kazanılan Barış Alper pası ile gol bulmamız çok iyi oldu. Bakambu alıştıkça daha iyi olacak, tam santrfor gibi oynuyor. Top tütüyor, istasyon oluyor, doğru yerde buluşup doğru şutlar çekiyor. Ben beğendim. Çok isabetli bir ikinci santrfor transfer etmişiz. Muslera’nın da gününde olması çok fark yaratıyor. Defansif anlamda hazır değiliz ve ilk yarı tek gol ile öndeyiz, bu maça göre daha fazla ne beklenebilir ki? Bakalım ikinci yarı neler yaşayacağız.

İkinci Devre

İkinici yarı ilk yarıdan daha güzel oldu. İkinci golü de erken bulunca rakibin direnci kırıldıkça bizim kendimize güvenimiz arttı. Maçın belli bölümlerinde bir kaç dakika ve pozisyon dışında ikinci yarıyı domine edip kontrol altında tuttuk. Hemen kerem Aktürkoğlu ve Halil Devrişoğlu isimlerini vermeden edemeyeceğim. Yunus kafa olarak gelişmeyip sağ ayağını da yürümek dışında kullanmadığı için Kerem’in asistini çarçur etti. Halil ise ikinci maçında ikinci golünü buldu ki takım adına kritik gollerdi ve bennce kendi maliyetini çıkardı bile. Az oynayabilir ama skora böyle destek verdikçe takımda sürekli kalabilir. Bakambu içinde bu geceye bir gol yakışırdı çünkü santfor vuruşları yaptı ve ikinci yarıda kalecinin tek el ile kurtardığı gol onun şansızlığı idi. Son olarak Kaan Ayhan’nın sol taraftan sağ ayağı ile kaleye vurduğu isabetli şutuna da yazık oldu. Ancak bu kadar az oynayıp maçın da bu kadar içinde olması onun adına sevindirici bir durum.

GALATASARAY 1 – 0 ZALGİRİS 

Okan Buruk elindeki kadro ile sonucu alacak taktiği yakaladı ve maçtan önceki demecinde verdiği sözü tutmuş oldu. Bu sonuçla esas ligimize bir adım daha yaklaştık. her maç bu oyunun üzerine koyarak gideceğimizi de hesaba katarsak güzel günlere hep birlikte yürüyelim anlı şanlı GALATASARAY.

GALATASARAY

logo

 

+ There are no comments

Add yours