ZALGIRIS 2 – 2 GALATASARAY

3 min read

Bu maçı izleyince yeni kurulmuş bir takımın sezon başı ilk hazırlık maçı zannedersiniz. Bu açıdan bakıldığında Zalgiris Galatasaray maçı tam bir oyuncu deneme maçı oldu ve şu sonuç ortaya çıktı ki Yunus bu takımın oyuncusu değil, bilmem kaç sene daha beklemeye gerek yok. Sürekli oynayabileceği bir Anadolu takımı olur Lens olur hiç fark etmez gidip kendine şans tanımalı. Bu gece onun maçı idi ve bu fırsatı kaçırdı. Barış Alper Yılmaz ise dengesizliğe devam ediyor nerede ne yapabileceğini kestirmek mümkün değil. Olmadık goller de atabilir olacak golleri de kaçırabilir. İyi ki son dakika bu maça yetişen bir Halil Dervişoğlu nokta santfor almışız. İkinci golde doğru yerde olan bir golcü duruşunu izledik.

Bu Goller Yenmemeli

Bu maçın asıl sıkıcı tarafı bu seviyede bir takıma bu kadar pozisyon vermek. Bu pozisyonları biraz daha üst seviye bir takıma vermiş olsak maçı kaybetmiştik. Defansta Nelsson çok tuhaf bir şekilde düşük modda oynadı, umarım ki transfer olamamanın moralsizliğine girmiş olmasın. Angelino tam manasıyla sol raket gibi ayağa sahip sağlam bir oyuncu. Daha top kendisine gelirken nereye atacağına karar veriyor ve tek pas yaparak en doğru yere atabiliyor. Bir kaç tane de nokta santfor pası attı ama bizim takımda henüz o oyuncu gelmediğinden gol olmadı.

GALATASARAY 3 – 0 FENERBAHÇE

Genel olarak bakıldığında takım da Okan hoca da sezona hala hazır olmadığı izlenimini vermedi. Yeni transferlerin bir an evvel takıma girmesi ve uyum sorunu yaşamadan esas onbirimizi bulmamız gerekiyor. Aksi durumda kendimizi Şampiyonlar Liginin dışında bile bulabiliriz. Yeni transferlerin üst seviye olabilmek için şart olduğunu bu maçta bariz gördük. Orta sahada Torreria forvette de İcardi olmazsa olmaz, defansta ya Nelsson ya da onun mental sorunu bir an evvel gitmeli. Orta sahaya Midtsjö’nün çok daha hızlısı ve top kullanan bir modelini, Oliviera’nın da mutlaka daha iyi olması gerekiyor ki sağlam bir Galatasaray izleyebilelim. Bu süreçte kazaya uğramamak çok önemli bunun da tüm takım ve tüm yönetim farkında. Yeni transferlerimizi tüm takım oluştuktan ve gidenler gittikten sonra değerlendirmek gerekiyor. Ama şunu biliyoruz ki Galatasaray mevcut oyuncu kalitesini bir kaç gömlek yukarı çekmeye çalışıyor. Biz de yeni takımımızı merakla bekliyoruz.

GALATASARAY

+ There are no comments

Add yours