BARCELONA

3 min read

UEFA Avrupa Ligi kuraları çekildiği sırada takımın başından Fatih Terim gönderilmiş ve yeni bir kaos ortamına düşmüş durumdaydık. Açıkçası taraftarlardan da yönetimden de kimse hangi takımın çıkacağını içinden dilememişti bile. Barcelona gibi bir kura çekimi dibe doğru serbest düşüş yaşayan takımın üzerine bir çivi daha çakmak gibi bir şeydi. Hani finale kadar eleme turlarından üç takımı geçebilirsek yeni bir tarih yazmak mı neden olmasın diye hayaller kuran birileri vardı. Barcelona deplasmanının başlama vuruşu yapılana kadar kime sorsanız bir mağlubiyet beklentisi içinde olup inşallah az yeriz diye bir umut vardı.

Gen Meselesi

Ama gel gelelim Avrupa denince sanki tüm takımın kanına dokunan bir şey varmış gibi çıkıp tam konsantre savaşarak ikinci maç için en az gerekli skoru almayı başardılar. Başlama vuruşu ile birlikte geçen her dakika, yapılan her müdahale, kalecinin her kurtarışı ilme ilme duvarı örüyordu Barcelona takımına. Galatasaray’ın bu alandaki tarihi geçmişi ve yaptıkları rakibin aklında var mıydı bilinmez ama doksan dakika tamamlandığında uzun zamandır sahalarında gol atamadan ve tur için endişe duyacak hislerle bir hafta sonraki rövanş macına kadar rahat uyuyamayacakları kesin gibi görünüyor.

fcbarcelona

galatasaray
BAYRAK

Galatasaray açısından bakınca kötü gidişin biraz da mental sebeplerden kaynaklandığı düşünülürse güzel bir şoklanma ve uyanış anlamına geleceği açık görünüyor. Eminim ki bir çok Galatasaray’lı neden olmasın diye hayaller kuruyordur. Orada gol yemedi isek burada da yemeyiz ve taraftarın da desteği ile bulacağımız bir kaç pozisyondan bir tane gol çıkarmak gayet mümkün. Diğer taraftan kendi sahasında atamamaları bizim sahamızda da atamayacakları anlamına gelmiyor maalesef. Burada kilit nokta şu ki bize bu sefer gol lazım, bunun için ileri gitmek ve takım olarak hücum yapmak zorunda olduğumuz. Bu da rakibin daha fazla sayıda kontra yakalayabilecek oyunculara sahip olduğu. Bu ikilem yüzünden belki de birden fazla gol yiyerek elenebilme ihtimalimizin de az olmadığını kabullenmek gerekir. Ama her durumda da bütün oyuncuların kafasında yine bir Avrupa zaferi olacak, yine onlar damarlarındaki kanla ve Galatasaray genleriye sahaya çıkacaklar ve bizim umudumuz olmaya devam edecekeler.

galatasaray.org

logo

+ There are no comments

Add yours