DELTA VARYANTI

3 min read

Delta varyantı Hindistan kaynaklı ve öncelikle İngiltere’de etkisini gösterdi şimdilerde Rusya’da etkili olduğu söyleniyor. Üstelik bu ülkelerde aşılama oranları çok dikkat çekici. Özellikle İngiltere’de nüfusun %50 oranında aşılanmış olduğu da düşünülünce bu yeni varyant virüsün aslında daha bulaşıcı olduğu ve aşı olmayan yerlerdeki etkisinin daha büyük olacağı aşikar.

Yeni Varyant

Peki bu durum karşısında Dünya ve biz ne yapıyoruz? Hiç bir ülke bu yeni varyant için tedbir almış durumda mı? Sadece Almanya kesin bir hamle yaparak sadece Avrupa Birliğinden onay alan aşılardan olan insanların ülkelerine girebileceğine izin verirken, bazı ülkeler sadece uçuş yasakları uyguluyorlar. Biz ne yapıyoruz sizce? Henüz delta varyantı hakkında hiç bir resmi açıklama duymadık, ama işaretler şunu gösteriyor ki aşıların yeni varyantlara karşı belli oranlarda etkin olduklarını bildiklerinden, tek doz bile olsa olabildiğince hızlı aşılamayı artıracak çalışmalar yapılıyor. Yaş sınırı 35 e kadar indi ama yakında yaş sınırlaması bile kalmadan ve hatta randevu bile almadan tuttuklarına aşı yapma niyetindeler.

ilginizi çekebilir; AŞI

varyant
Buradan şu kanıya varabiliriz ki diğer dalgalarda da olduğu gibi tam kapanmalar yapamasak da gelişmiş ülkelerde yaşanan vaka artışları bir süre sonra ülkemizde de görünüyor ve turizm mevsiminin açılmış olması ile birlikte umarım ki özellikle Rusya’dan delta varyantını ülkemize davet etmiş olmayız. Peki biz neden Almanya gibi aşı olmamış insanların ülkemize girişine engel olmuyoruz?

Tam Zamanında

Bütün bunlar yetmezmiş gibi yaz ayları ile birlikte kademeli açılmaya da başladık. hemen hemen her şey normale dönüyor, ortada kademe filan kalmadı. Restoranlarda mesafe veya yarı kapasite gibi bir hassasiyet yok, ayrıca açık alanları olan da çok az olduğu gibi kapalı olan yerlerde bol bol cam açıp içeriyi havalandırmayı da düşünmüyorlar. Bizim bütün bunlardan ders alıp kendi kendimize tedbir almak gibi bir derdimiz de yok maalesef.

virüs
Olacak olan şu; aşılanan insanların çok azı bu varyanta yakalanacağı varsayılırsa ve bu oran çok düşük olduğundan aşılanmamış veya iki doz üzerinden aşılansa bile 6 ay civarı süresi geçen pek çok insan risk altında olacak ve kışa doğru ciddi vaka artışları ile yeni tedbirler almak zorunda kalacağız. Umarım aşılar daha hızla ilerler ve koruma oranları da yüksek olur tek dileğim bu. Unutmamak gerekir ki bir varyant bitmeden yeni bir varyant ortaya çıkıyor, uzun yıllar böyle olacakmış gibi kendimizi hazırlamamız çok önemli. Kimse nefesine güvenmesin TEHLİKE GEÇMEDİ

about delta varyant

+ There are no comments

Add yours