SEVGİLİLER GÜNÜ

3 min read

Sevgililer günü batı medeniyetinden gelmiş bir gelenek, esasen uygulama eşe veya sevgiliye gönderilen ve içerisinde aşk, sevgi mesajları bulunan şiirler vs. göndermekten ibaretmiş. Hatta sevgilisi olmayan kişilerin hoşlandıkları kişiye isimsiz kart göndermesi ile kartı alanın da bu kişiyi bulmak istemesi şeklinde bir çeşit oyun bile denilebilir.

Kapital Sevgi

Bu günün nasıl doğduğundan ziyade günümüze kadar değişmiş geleneklerle diğer anma ve özel günlerin de başına geldiği gibi para ekonomisinin bugüne has sektörlerinin zirve yaptığı bir tüketici günü olmuş. Yukarıda da değindiğim gibi ilk zamanlar sadece sevgi kartları ile kutlanıyorken şimdi gelinen nokta mücevher, çiçek ve çikolata üçgenine sıkışmış durumda. Bunun en bariz örneğini tesadüfen yaptığım sokak röportajında bana sorulan soru ile de yaşadım. Haberi yapan kişinin sorusu “Kadınların sevgililer günü hediye beklentisinin mücevher olduğu ve bunun hakkında ne düşündüğüm” şeklinde idi.

ilginizi çekebilir;  ANA FİKİR

gül

Günümüz tüketici profili tamamen satıcıların yönledirmesi ve bilinç altına hükmeden gizli mesajlarının kurbanı olmuş durumda. Gerek aşırı reklam, gerek yanlış yönlendirme, gerekse kadınlar tarafından böyle bir beklentinin dillendirilmesi ve aksi durumun bir itibar kaybı gibi durumlara yol açacağının sürekli topluma empoze edilmesi işin gerçek ruhunu yok etmiş durumda. Oysa eskisi gibi sevgililerin sevgi sözcüklerini karşılıklı olarak şiirlerle veya istedikleri metinlerle paylaşılması günümüz insanlarının daha çok ihtiyaç hissettiği bir gerçek. Her ne kadar eskisi gibi kart gönderme kalmadı ise de bunun modern versiyonu bir uygulama rahatlıkla yapılabilir.

Sevgi Zamanı

Her nerede yaşıyorsak, her ne dilde konuşuyorsak ve her neye inanıyorsak inanalım biz insanlar ve belki de tün canlılar için SEVMEK – SEVİLMEK en özel ve en olmazsa olmaz duygulardan birisidir. Bu koca Dünya tarihi, sevgisi uğruna her şeyden vazgeçen ve pek çok sıra dışı işler yapan aşk hikayeleri ile doludur. Zaman nasıl değişirse değişsin sevmek bizimle birlikte yaşamaya devam edecek. SONSUZ ZAMAN SONSUZ SEVGİ DEMEK. 

sevgililer günü

 

sevgi

+ There are no comments

Add yours