GALATASARAY 3-1 PAOK

Galatasaray Avrupa Ligi ilk maçına Yunanistan şampiyonu Paok’u 3-1 yenerek başladı. Her ne kadar takımın genel olarak kazanma alışkanlığı olsa da orta saha ve defans hattında fazla pozsiyon verme sıkıntımız var gibi hissediyorum. Dinlediğim yorumcular genel olarak takımın iyi oyunundan filan bahsetseler de mesela bu maçta Günay’ın mutlak çıkardığı iki posizyon gol olsa bu maçın nereye gideceğini kimse bilemezdi. Aslında maç 1-1 e gelince stadda büyük bir sessizlik olmadı değil. Taraftar dahil herkes bunu beklemiyordu sanırım. Oysa futbolda bunlar var yani atamayana atarlar. Biz rahatlıkla 2. golü bulacağımız pozisyonları yakaladık ama skoru yakalayamadık. Ama neyse ki çok hızlı reaksiyon vererek Kaan Ayhan’ın çok isabetli mükemmel ortasına çok kötü bir kafa vurarak neredeyse savunma yapan Mertens’in imdadına Osimhen yetişti ve Yunus’a bakarak görerek topu indirip gol atmamızı sağladı. İleride oynayan yeni oyuncular olarak her maça gol ya da asist olarak katkı vermeleri yanında oyuna sonradan giren İcardi’nin kendi stilinde attığı gol de gecenin en motive edici gelişmeleri idi. 

Çift Yıldız

Bu sene Galatasaray hiç beklenmediği kadar puan toplayarak kayıpsız yoluna devam ediyor ama kim ne derse desin süper kupa ve şampiyonlar liginden elenmek bu takıma hiç yakışmadı. Şimdi bir düzlükte ve elimizdeki aslanlar ile ligde ve Avrupa’da oynamaya devam edeceğiz. Takımın yeni oyuncuları takıma daha da alışacak oyun değişiklikleri çift forvet üçlü savunma vs gibi maç maç yapacağımız aksiyonlar umarım bu enerjimizi ve coşkumuzu kaybettirmez. O kadar etkili iki forvete sahip olunca Bathsuayi için kabus mu olacak yoksa Okan hoca onu da bu kervana katabilecek mi göreceğiz. Tıpkı Nelssson gibi Kerem Demirbay gibi. Bu oyuncular zaman zaman onbirde başlatılarak oyuna küsmelerinin önüne geçilmelidir. Bizi bekleyen en büyük sıkıntı bu olabilir. Bu akşam yaşanan kaleci performansı da umarım kalıcı olur çünkü Günay bu akşamın gizli kahramanıdır. 

FB – GALATASARAY

Ha bu arada tam da Avrupa maçından önce televizyona çıkıp gündemin dışına çıkan Başkanı da umarım bir daha yapmamak üzere uyarırlar. Çünkü taraftarın ona olan güveni zaten bitmiş iken üzerine tuz biber ekmesin. Görev sonuna kadar işini yapsın başka spekülasyona gerek yok. 

GALATASARAY

logo

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir