FB – GALATASARAY

Bugün oynanacak derbi maçı uzun bir kırılma döneminin başlangıcı veya mevcut konjonktürün devamına sebep olabilecek nitelikte. Her iki taraf açısından da yönetimi zorda bırakacak bir maç olacak ama bu normal bir beklenti olasılığı olsa da yıllardır yaşanan başarısızlıklar bir tarafta hiç bir şeyi değiştirmeyeceğini, Galatasaray tarafında ise başkanın ipinin çoktan çekilmiş olduğu gerçeği. Hem yazılı hem görsel medyadaki taraflı algıcılar üzerine sosyal medya bataklığı. Maçların sahada kazanılması ve sağduyu çağrısı ne kadar yapılırsa yapılsın son yıllarda yaşanan sonuçlar ve yapılan sansasyonel transferler ile her sene daha agresif bir saldırganlık bu sene siyaset ile neredeyse ayda bir görüşme, duyumlara göre Galatasaray’ın yaptığı her şeyi şikayet etme acizliğine kadar getirdi. Bu bir çaresiszliktir. Meselenin sadece parasal olmadığını görememek, amigoluğu yönetim seviyesine hatta teknik direktöre bırakmak öğrenilmiş çaresizlik olarak da tanımlanabilir. Dünya’ca ünlü ama kariyer zirvesini çoktan geçmiş bir teknik direktör artık nasıl bir yönlendirmeye tabi olmuş ise her nerede açıklama yapılırsa yapılsın ağzında sürekli Galatasaray. Yaşı ilerlemiş olduğu için bunun çok farkında olmayabilir ama kendisi adına acınası ve dramatik olmaktan öteye geçemiyor.

Büyük Takım

Yaşananlar tam olarak “tencere dibin kara seninki benden kara durumu. Ortada bir harcama limiti sorunu var ve her iki tarafta bunu bir şekilde resmi açıklarla aşıyor. Ama nedense tek taraflı bakış ve yanlamak o kadar ağır basıyor ki görmek istemiyorlar. Sponsorlar meselesi birebir aynı, kiralama veya sponsor meselesi de benzer, ama İngiltere’de takımı olan ve yönetimde olan birisinin takımda istenmeyen oyuncuları istedikleri rakama transfer etmesi nasıl oluyor da etik olabiliyor. Bunu bu sene açık açık yapıyorlar ama bu başından beri böyleydi. Bir çok trasferin bonservisi yabancı basında farklı iken burada daha farklı açıklanması ve hatta iki başkan adayının televizyon programında yaptıkları itiraflar bile cezai bir yaptırıma sebep olamıyor. Silahlı korumlar ile maç sonrası ve maç oynanırken saha basmaları onlar için o kadar olağan ve dokunulmaz ki inanın bir başka yerel başkan bunları yapsa futboldan ömür boyu ihraç edilirdi.

GALATASARAY 3-1 GAZİANTEP

Bugün Galatasaray takımında FB deplasmanını ve derbi atmosferini yaşamamış bir kaç tane yeni transfer var. Maçın kilit oyuncuları bunlar olacaktır. Bu oyuncuların kart görmelerini sağlamak için hakem üzerine oynayacak oyuncu da taraftar da teknik direktör de mevcut. Hakem de buna çok müsait birisi olunca futboldan çok gerginliğin konuşulacağı bir maç olacağını tahmin ediyorum. Umarım yanılırım da sadece futbol ve oyunu konuşuruz.

GALATASARAY 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir