TRANSFER

Amatöründen profesyoneline kadar bütün spor branşlarında transfer diye bir gerçek var çünkü neredeyse hiç bir spor kulübü tüm oyuncularını kendisi yetiştiremiyor. Squad adı altında keşfedilmeyi bekleyen yıldız adaylarını bulmak için özel ekipler bile var. Gerçi biz bunların yıldız olan genç bir sporcu transfer edebildiğini de göremedik. Boşu boşuna paralar ödeniyor bu insanlara çünkü yıldız adayları bu işi iyi yapan Avrupa takımlarından size kalmıyor. 

Günümüzde transferin geldiği nokta menajer oyunları ve bir kaç dakikalık oyuncu videoları. Hatta neredeyse futbol menajerlik oyunları ki bu tip platformlarda oyuncunun tüm yönleriyle istatistikleri, zayıf ya da kuvvetli yönleri oldukça gerçeğe yakın bir şekilde bulunuyor zaten. Son yıllarda bir başka artı da bir çok ligin maçlarını canlı canlı televizyondan izleyebiliyor olmanız. Bütün  bunların yanında eğer bir takımın başında iseniz ve devam edecek iseniz futbol komitesinin takımdaki eksileri ve yapılacak transferi önceden belirleyerek UEFA’nın belirlediği süreler içerisinde transfer görüşmesi yapma hakkınız bile var. Özellikle de sözleşme uzatmamış takımından ayrılması muhtemel yüzlerce futbolcu varken.

Erden TİMUR

Galatasaray erkek furtbol takımı iki senedir şampiyon oluyorken yönetimin en aktif ve iş bitiren adamı Erden TİMUR yaptığı transferleri uzun bir süreç ve plan dahilinde ve süreç tamamlandığında sürpriz bir şekilde tüm kamuoyunu şok eden bir açıklama ile günlerce konuşulurdu. Zaten bir transferde geçen ismi ilk kez açıklandığında duyuyor iseniz o en iyi yapılmış transferdir. Oyuncunun istenilen performansı gösterip gösterememesi transfer görüşmelerinde belirlenebilecek bir şey değildir. Biraz kısmet, biraz şans, biraz sevgi, biraz uyum ve ortama bağlı bir durumdur. Bu sene Erden TİMUR tam da rakiplerin istediği biçimde takımdan ayrılmak durumunda kalmış ve ne olduysa o günden sonra olmuştur. Galatasaray Spor Kulübünün kuruluş temelleri olan lise kültürü meselesi iki ucu keskin bıçak gibi zaman zaman kendisine zarar veren bir el freni oluyor. Özellikle de başarılı her sezonun ardından tekrarlaması tam bir menfaat çatışması olarak görünüyor.

3-5-2

Galatasaray bir futbolcuya talip olmuş ise ve oyuncu da gerçekten bunu isterse transfer edilmeli, konu pazarlık ve naza giderse o masadan derhal kalkılmalıdır. Bir süredir Avrupa’daki transferin bitişi beklenip fırsat tranferi peşinde koşmak gibi moda oluştu. Ama uzun zamandır eksik olduğu hemen hemen herkesçe bilinen esas eksiklerin takım kampına katılamaması tam bir zaafiyettir. Ama bundan daha vahimi taraftardan ve camiadan bunu saklamak ve verdiğin sözleri yerine getirememektir. Biz taraftarlar emin olun ki transfer yapılmadığından çok Galatasaray markasına verilen zarara kızıyoruz. Lise kültürüne karşı değilim ama bunun menfaat amaçlı kullanılmasının önüne geçecek bir yol bulunmalı aklın önüne geçmemelidir. Bir takım kazanacak ise transfer yaparken kazanmalı, oyunculara mahkum sözleşme yapmak zorunda olmamalıdır.  Hele ki karaborsa bilet ile ilişkisi olan bir idareci varsa uzantıları ile birlikte kulüpten ihraç edilmelidir. Bizim bildiğimiz Galatasaray budur ve böyle kalacaktır.

GALATASARAY

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir