NİBİRU

Nibiru! Gizemli bir gezegen, sayısız komplo teorisinin odak noktası olmuş bir konu. Aynı zamanda “Gezegen X” olarak da bilinir ve güneş sistemimize periyodik olarak giren, Dünya’ya tehlikeli yaklaşan devasa bir gezegen olarak iddia edilir. Antik Sümer metinlerinde geçer ve bu gezegen Marduk tanrısıyla ilişkilendirilmiştir. İlginçtir ki 2012’de Nibiru etrafında büyük bir heyecan yaşanmıştı. Bazıları, Nibiru’nun yakın zamanda dünyayı yıkıcı olaylara sürükleyeceğine inanıyordu. Hatta Dünya’nın sonunun bu şekilde geleceğine inanalar Maya takvimine göre 21 Aralık 2012 tarihini işaret etmişler ve sırf bu yüzden kendilerini öldüren tarikatlar filan bile kurulmuştu.

SÜMERLER

Şimdi bilimsel gerçeklere gelelim. Nibiru’nun varlığı bilim insanları arasında hâlâ tartışmalıdır. NASA başlangıçta bu olasılığı değerlendirdi, ancak daha sonra Nibiru’yu hayal ürünü olarak reddetti. Nibiru’nun temel sorunu, iddia edilen boyutu (Marduk boyutunda) itibarıyla Merkür, Venüs, Mars ve Dünya’nın yörüngelerini ciddi şekilde etkilemesi gerektiğidir. Ancak böyle bir etki gözlemlemedik. Yani Nibiru, daha çok efsanevi bir varlık. Bir bakıma kozmik Bigfoot veya Loch Ness Canavarı gibi etkileyici ama ulaşılamaz. Bir de bu büyüklükte bir şeyin birden ortaya çıkıvermesi tam da mitolojik bir destanda olabilecek bir şey değil mi sizcede?

Uzay Gizemi

Eski uygarlıklar zamanında Dünya dışı etkileşimlerin gezegenden daha çok farklı yaratıkların ve onların araçlarının olması daha çok inandırıcı gelmiyor mu? Şimdiye kadar uçan bilinmeyen nesnelerin varlığı inkar ediliyorken aslında saklandığı ve takibinin gizlice yapıldığı ortaya çıkmadı mı? NASA kademeli olarak Dünya dışı varlıkların olduğuna dair keşiflerini açıklamaya başladı. Dünya buna hazır değil diye mi düşünüyorlar bilemiyorum ama nedense bu konularda her zaman bir gizem yaratma konusunda pek mahirler. 

Yaşadığımız Dünya zamanında her sene yeni bir takım global hadiseler yaşayarak modern çağı bir türlü yaşayamadan sanki birden herşey eskiye dönecekmiş gibi hissetmiyor muyuz? Her sene bizi bir çeşit sürprizler bekliyor iken yeni bir gezegen de uzaylılar da yeni salgınlar da bizi pek şaşırtmaz sanki. Niburu gezegeni ile ilgili efsaneler eski uygarlıklar tarihinde varlığını sürdürecek ama bizim o gelene kadar türlü türlü dertlerimiz hiç bitmiyor ki! Geçmişte Dünya’yı ziyaret etmiş olması pek muhtemel uzaylı varlıkların bir daha ki gelişlerinde Dünya’da insan bulabilirler mi orası daha çok şüpheli!

EVRİM AĞACI

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir