YOUNG BOYS 3-2 GALATASARAY

Young Boys – Galatasaray maçına geçmeden önce haftasonu yaşananlar ve kadro yapılanması hakkında bir kaç kelam etmek gerekiyor. Türkiye’de uygulanmaya başladığından beri VAR sistemi her geçen yıl daha iyiye doğru gitmesi gerekirken, daha adaletsiz daha feci daha ahlaksız ve amacı dışında kullanılan bir şebeke olup çıkıverdi. Bunun üzerine bazı sosyal medya hesapları tıpkı geçen cuma olduğu gibi bile isteye VAR da iptal nizami gollerin muhasebesi çıkamışlar. Bizim 2022 yılında tek gol ile şampiyonluk kaybettiğimizi de dikkate alırsanız yapılan en ufak hatanın neye mal olabileceğini de görürsünüz. Son yaşanan gol iptalinin ses kayıtlarının dinleyince neredeyse beynimiz yanacaktı. Üstelik bu VAR ŞEBEKESİ hakeminin performans koşusunu tamamlayamadığı için sahada düdük çalamayan ama geçen sene bir çok maçımızı yönetmiş olduğu da işin en faciası. Topa rakipten önce ayağını uzattığından ve rakibin de ayağı ona vurduğundan faul filan gibi saçma sapan bir sebeple maçın hakemini manipüle ettiğine mi yanayım, kendini bilmez maçın hakeminin de monitörde görmesine rağmen bu işte bir gariplik var gol nizami diyemecek kadar aciz olmasına mı yanayım. Geçen sene daha lig ortalarında iken Türk hakemliğinin çamura batmış ve bitmiş olduğunu sahadaki adaletin başka bir yöntemle sağlanması gerektiğini sürekli yazmıştım. Şimdi sene başından söylüyorum; bu hakemler insan hatası yapmıyorlar, maçı istedikleri bir skor ile bitirmek üzere şartlanmış şekilde yönetmiyorlar. VAR ŞEBEKESİ ancak yabancı tarafsız hakemlerin yanında, tarafsız YAYINCI kuruluş ortamı sağlanırsa ortadan kalkar bu böyle biline.

KONYA 1-2 GALATASARAY

Okan hoca sezon başından beri transfer konusunda acele ettirmiyor. Bu akşam Young Boys maçı belli ki transfer yapabilecek miyiz yoksa yapamayacak mıyızı ortaya kısmen çıkaracak çok önemli bir maç. Mevcut kadro bir iki joker oyuncunun pozisyon değişmeleri sonucu tüm sezonu idare edebilmiş ancak Şampiyonlar Liginin en kritik maçında planlar tutmamıştı. Özellikle hem hucum hemde savunma kanatlarında formsuz ve sıkıntılı bir süreç devam ediyor. Bakalım maça nasıl çıkacağız? Umarız teknik ekip şapkadan tavşan çıkarmasa da sahada tıkır tıkır işleyen işini yapan güzel bir onbir çıkarsa yeter. Teknik ekibin formda olup olmaması oyunculardan daha önemli çünkü oyuncuyu maç esnasında değişebilirsin ama teknik ekibi değişemiyorsun.

Young Boys 3-2 Galatasaray

Maçın sonucunu belirleyen en önemli etken iki tane seken ve rakibin önüne düşen topun iki isabet ile gol yazılması idi. Bazen topun canı bunu ister ve çok kısmetsiz olursun ya tam da öyle goller yedik. Buna rağmen ikinci yarı geri geldik ama bence çok tartışmalı bir penaltı ile tek farkla mağlup olduk. Bu maçın skorunu istanbulda telafi edecek gücümüz var ama Muslera sakatlandı, Abdülkerim’in kritik önleme hamlesi ile ayağından seken topun eline değmesine penaltı kararı bence ağır oldu. Ama asıl ağır olan defansta zaten eksik bir sakatımız varken kart cezalısı bir defans daha eksilmiş olması. En olumlu tarafıı ise Batsuayi ve Sara. Öyle yada böyle bu maç özelinde kötünün iyisi bir skor alabildik. Bakalım rövanş maçı nasıl geçecek?

GALATASARAY

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir