KONYA 1-2 GALATASARAY

Konya deplasmanı görece zor gibi olsada gördük ki biz izin vermediğimiz sürece rakibin tehlike yaratacak bir hali yoktu. Bir kere Galatasaray hala form tutmaya çalışmak için hazırşlık maçları yapıyor gibi oynuyor. Maç 0-0 devam ederken bile oyuncuların durağan oyunu bir taktik mi diye düşünmeden edemiyor insan. Oysa bu sıcak havalarda ilerleyen dakikalarda  hangi takım olursa olsun oyundan düşer, biz neden bunu istiyoruz anlaşılmaz. Bu gecenin en skandal kararı VAR sisteminin başındaki vasıfsızın Mario Icardi’nin tertemiz golünü iptal ettirmesidir. Üstelik ekrana gelen görüntülerde Torreria’nın teması bariz bir şekilde görünüyor iken hakemi zorla davet ettirip izledikten sonra hakem de şaşırdı ve duraksadı istemeye istemeye faul gösterdi. Bu kadar komik ve basiretsizlikler bizim aleyhimize erken başladı. Yazık sizler nasıl hakemlersiniz nedir sizi bu hataya iten? galibiyet golü de değildi? utan mıyor musunuz diyeceğim ama siz zaten UTANMAZSINIZ.

cimbom
GALATASARAY

Okan hoca devre arasında değişiklik yapmadı ama hatasız ve sağlam oynayan Sara yerine riskli oynayan Demirbay’ı oyuna aldı. Batsuayi ise oyunu soğutmak ile laubali oynamayı birbirine karıştırdı. Öne geçtikten sonra oyunu kontrol etmek ile laubali oynayıp sürekli geriye oynamak farklı şeyler. Ben şahsen bu tip bir oyuna karşıyım. Muslera’nın aut kullanırken zaman geçirmesi ve top elinde iken laubali bir degajı az daha tehlike yaratan pozisyonları bize yakışmıyor. Bırakın rakipler öyle davransın biz onlar gibi olmayalım ne kadar gücümüz var ise hepsini gol yapmaya daha fazla atmaya harcayalım tıpkı üst düzey Avrupa takımları gibi 5 tane bile atsan maçı 0-0 gibi ciddiyet içerisinde oynamayı öğrenmemiz gerekiyor. Daha hazır olmadığımız bu ilk haftalarda evinde dışarıda kayıpsız gitmek elbette önemli ama Şampiyonlar Ligi playoff maçında bu kadar rahat olmamalı maçı çok ama çok ciddiye almalıyız. Umarım bu sene oynadığımız ilk iyi maç bu maç olur.

GALATASARAY 2-1 HATAY

Gabriel Sara da Jelert de iyi oyuncular. Onların takıma uyumları için biraz sabretmemiz gerekiyor. Jelert kısa bir süre oyuna girdi ama çok kritik bir şutu engellenmese belki de ilk maçında gol atma şansı bulacaktı. Sol kanatta Köhn yerine ondan daha iyisini alamıyorsak ben boşuna gönderilmemesi tarafındayım. Bu maçta hem sol hem de sağ bek orjinal savunmacıları olmadığından zaman zaman büyük boşluklar verdiler. Tek sevindirici tarafı yediğimiz gol haricinde Debois’in bir iki tane ters kademeye girmesiydi. Yediğimiz golde yerini kaybetmiş Kaan ve kafa ile uzaklaştırabileceği topu eğilerek kaptıran Kerem Aktüroğlu büyük hatalıydı. Eğrisiyle doğrusuyla en azından istediğimiz sonucu aldık. Bu maçın tek akılda kalanı VAR SAKANDALI oldu.

GALATASARAY

logo

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir