GALATASARAY 2-1 HATAY

Klasik bir Galatasaray lig başlangıcını yaşadık hep beraber tıpkı geçen sezon ilk maçta golsüz berabere kalıp puan kaybı ile başladığımız gibi. Oyun olarak  puan kaybını hak etmiş bir takım vardı sahada. Ben bu durumda biraz da hepimizin payı olduğunu düşünüyorum.Yönetim transferleri öyle bir zamanda yapabildi ki hiç birini ilk onbirde başlatamadık. Hoca takımı iyi hazırlayamamış olacak ki kupa faciasından sonra bu maçta da yeterli enerji ve motivasyon ile oyuna giremediler. Taraftarlar sosyal medyadan sürekli olumsuzluk pompalayıp yönetimden istifa yaşanmasına çalıştılar ve böyle bir ortamda ligin ilk maçına çıkan oyuncular ne kör ne da sağır. Ben olsam ben de etkilenir bu takımın geleceği nasıl olacak kim gelecek kim gidecek soruları yüzünden maça giremezdim. Bu akşam yeterli tribün desteği olduğu bile tartışılır. Ultraaslan taraftar grubunun tüm tribünler ile koordine olamaması ve yoğun bir tezhürat yaşatamaması hiç normal değil. 

logo

BENCE

Muslera uzun süre top görmedi ve bir iki tehlikeli şut girişiminde de dikkatli idi. Defans kurgusunda hala Debouis ile başlamaktan çok Sergionun tribünden gayet mutlu maçı seyretmesi ondan daha acı vverici idi. Köhn bu akşam biraz daha fazla koştu ve ters kademelerde yerinde idi. Abdülkerim’in bu kadar geriye gitmesi nasıl açıklanabilir bilmiyorum ama  hem hamle, hem pas hem de hız yönünden hiç iyi görünmedi.Orta sahaya yeni transfer Sara’nın ilk onbir olmaması aslında gayet normal gözüktü çünkü sadece iki antreman oyuncuların birbirini tanımasına tabi ki yetmeyecekti. Sara oyuna girdikten sonra biraz yabancılık çekti ve pas alışverişlerinde tedirgin idi. İlk kez oyuna girmenin heyccanından olacak ki iki şut denemesinden biri cılız iken öbürü defansa takıldı. Belli ki ayakları iyi ve çabuk oynamayı seviyor. Alıştıkça daha iyi olur inşallah. Kerembay ilk yarı bir iki top kesme haricinde kimse ne yaptığını bilemedi. Mertens her zamanki gibi iken BAY bu sene biraz kendine oynayacak ve asist yapmayı tercih etmeyecek bir görüntü çizdi. İki tane bariz gol vuruşu çok acemiceydi. Bu oyunu ile İngiltereye ancak hafta sonu tatillerinde gidebilir. Takıma en uyumlu ve faydalı olan transferin hiç tahmin etmediğim bir şekilde Batsuayi olması enterasandı. Görünen o ki  bu takımdan bir kaç kişi daha gidecek ve birkaç yeni transfer de göreceğiz.

GÜNÜN ÖZETİ

Bu takım bizim ve bir iki maç ile sırtımızı dönecek değiliz, her halükarda sabırla daha iyi oyunu da oyuncuyu da hep bekleyeceğiz. Galatasaray takımının sezon başlangıçları hep böyle oluyor. Bu fazla yüklemeden mi yoksa yüklememeden mi bilemiyorum ama bu süreci ne kadar az kayıpla geçebilirsek o kadar daha iyi bitireceğiz.  

GALATASARAY

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir