spor

SÜPER KUPA

Eski adı ile Cumhurbaşkanlığı yeni adıyla Süper Kupa 03.08.2024 tarihinde Türkiye ligi şampiyonu Galatasaray ile Türkiye kupası kazananı Beşiktaş arasında İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadında oynanacak. Güvenlik amacıyla bırakılan bölümler dışında her iki takım için ayrılan tribün biletleri tamamen satılmış. Uzun zaman sonra tamamen dolu seyirci önünde resmi bir futbol maçı izleyeceğiz. Takımlar bir süredir sezon öncesi kamp çalışmaları yapıyorlardı, bir taraftan da transfer süreçleri devam ediyor.

PARİS 2024 OLİMPİYATLARI

Galatasaray bu süreçte 4 tane hazırlık maçı oynadı. Bu maçların büyük bir kısmında milli takımlarda oynayan oyuncular yoktu. Davinson Sanchez’in turnuvası daha sonra bittiğinden ve daha uzakta olduğundan olacak ki hâlâ takıma katılmadı. İşin en güzel tarafı her kim olursa olsun gidecek de kalacak da olsa hiç bir oyuncunun ciddi bir sakatlık geçirmemesi oldu. Bu kamp sırasında kendini geliştiren, kiralık oynadığı yerden daha iyi bir durumda gelen oyuncular ile çizgisini hiç bozmamış oyuncuların ayırımı daha ilk maçlardan belli olmuştu zaten. Tete ile Oliviera sezon başından, Debouis İse daha öncesinden bu takım için uyum sağlayamamış ve girmesi beklenen oyuncular olarak görünüyorlardı. Tete makul sayılabilecek şartlarda takımdan ayrıldı ve en azından bir karakter ortaya koydu. Oliviera ise tıpkı geçen sene olduğu gibi nerdeyse hiç oynamadan, sadece antrenman ve şampiyonluk kutlamaları parti performansı ile takımda kalmaya çalışıyor. Sözleşme ve alacaklar konusunda uzlaşma durumu da yok gibi görünüyor. Onun dışında Emin Bayram kiralık oynadığı takıma transfer oldu. Yusuf Demir oynasa ve kendini geliştirse çok daha iyi futbolcu olacak ama bir gün bunu kendisi de görür umarım. 2 Romen futbolcu kampa bile görülmedi. Gençlerden ise dişe dokunur bir performans bu sene de göremedik.

futbol

Transfer Bitmez

Takıma 2 yeni oyuncu transfer edildi, birisi tam zamanında diğeri kampın son günlerinde. Ama orta sahada yaratıcı, hızlı, adam eksilterek asist ve gol katkısı yapabilen ilave bir 8 numara transferi bu senenin sosyal medya gündemi oldu. Erden Timur’un yönetimden ayrılması ile yönetim hem iletişimde hem de transferde ciddi kan kaybı yaşadı. Bankalar Birliği ve Florya arazisi meseleleri de istenildiği gibi gitmeyince her zaman olduğu gibi biz şampiyon oldukça bizden sebep sorunlar ile kendi ayağımıza sıktığımız bir dönem yaşadık. Süper kupa maçı ile yeni sezon bir şekilde başlayacak ve biz ne durumda olduğumuzu görerek keşfedeceğiz.

Umarız ki yönetimin mevcut planının sonunda hem sportif hemde idari başarı yakalanır da yaz sezonu boyunca bu durumdan şikayetçi olan biz taraflar yanılırız. Varsın olsun biz yanlış düşünmüş olalım ve yönetim haklı olsun biz razıyız yeter ki GALATASARAY kazansın.

TFF

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir