ECZACIBAŞI – VAKIFBANK

3 min read

Eczacıbaşı ve VakıfBank dediğimiz zaman aklınıza ilk neler geliyor şahsen benim aklıma ilk olarak kadın voleybolu geliyor. Yıllardır kadınlar voleybol liginde çok iddialı kadrolar kurmak kaydıyla sürekli ilk 3 takım arasında bulunup bununla da kalmayıp Avrupa kulüpler kupasında da en tepede olmayı başardılar.

Bu iki takıma biraz Fenerbahçe kadın voleybol takımı yaklaştı ve şu an onlarla rekabet edebilecek tek kulüp takımı olarak ligimizde bulunuyor. Buna karşı Galatasaray ise amatör branşların karşılanamayan bütçeleri yüzünden bu takımların ardından 4. sırada tamamlayarak idare edip duruyor. Bunun yanı sıra tabii ki diğer müessese takımları da voleybol liginde tutulmaya çalışıyor ancak neredeyse Dünya voleyboluna damga vuracak düzeyde ve kuvvette takımlar kurdukları için Eczacıbaşı ve VakıfBank takımlarına ancak antrenman yaptırabiliyorlar.

Para Konuşur

Bu durumun hem avantajı hem de dezavantajı bulunuyor şöyle ki bu kadar güçlü takımlar ile Avrupa’da her sene ilk üç içerisinde yer bulabiliyor ve ülke puanı açısından önemli katkılar alıyorsak da yurt içindeki ligimiz açısından o derece rekabet edebilecek imkanlar kalmıyor bu da diğer takımların bir kısır döngü ile olsa olsa en fazla dördüncülük için yarıştıklarını görüyoruz. Öte yandan mevcut düzen içerisinde oluşan kadın milli voleybol takımı bu seviyenin karşılığı olarak kendini geliştiriyor ve Avrupa’nın önemli takımlarından biri olmayı başarabiliyor.

CHAMPIONS LEAGUE

Avrupa’da özellikle İtalya ve Sırbistan gibi önemli takımların ardından bunları zorlayabilecek yeni nesil oyuncularımız da aynı ligde yetişebiliyor. Eczacıbaşı ve VakıfBank bütün kadınlar alt liglerinde kendi oyuncularını a takıma özellikle yetiştirebiliyorlar altyapının zaferi bu olsa gerek. Oysa benzer bir senaryo futbolda da geçerli gibi görünse de kulüp takımları altyapılarından yeterli sayıda oyuncu çıkaramadıklarından milli takımlarımız özellikle devşirme oyuncuların keşfedilmesine bağlı olarak kendine bir yol çiziyor neden voleybol gibi olamadığımız bir türlü anlaşılamıyor.

3 de 3

Bu sene Cev Şampiyonlar Ligi’nde Eczacıbaşı ve VakıfBank’ın yanında Fenerbahçe de dörtlü final içerisinde kendine yer bulmuş Türkiye’nin en iyi 3 takımı Avrupa’nın en iyi 4 takımı arasına girmiştir. Bu başarıyı futbolda düşünmek herhalde şimdilerde tamamen bir ütopya anlamı taşır, umarız ki bir gün akıl ve sabırla hem spor hem de ülke olarak Avrupa’nın ve hatta dünyanın sayılı ülkelerinden biri olmayı başarabiliriz. Bu vesileyle bütün kadın voleybol camiasını bu başarılarından dolayı kutluyorum.

VOLEYBOL

+ There are no comments

Add yours