DÜNYA KUPASI

3 min read

Önümüzdeki pazar günü futbolseverler için çok önemli ve güzel bir organizasyonun ilk maçı oynanacak. Dünya Kupası 2022 Katar’da yapılıyor, normal olarak bizim ve Dünya’nın bir çok ülkesi için ligler bittikten sonra yaz aylarında yapılırken çöl iklimi sıcağına uygun olsun diye bu sene için Kasım ayına alındı. Üstelik bu zamana alınmasına rağmen yine de sıcak bir hava karşılayacak tüm sporcuları. Sadece iklim değişikliği değil ama oldukça farklı bir kültür şoku da yaşayacakları da olası görünüyor. Gerek Avrupa gerekse Amerika kıtasında yaşayan ulusların eğlence anlayışlarını hepimiz aşağı yukarı biliyoruz. Yaklaşık bir ay gibi bir süre boyunca bir çok ülkede ulusal liglere ara verildi futbol gündemi Dünya Kupası ile dolu olacak. Ancak böyle bir zamanda ve böyle bir ülkede ilk kez olduğu için midir bilmem ama ben bir futbolsever olarak o futbol havasına girebilmiş değilim.

KATAR 2022

Bugün sosyal medya çok ciddi bir iddia ile çalkalanıyor. İddia o ki Katar ile Ekvador takımlarının açılış maçından önce Katar ilk maçta kazanmak için rakip takımdan 8 oyuncuya para teklif etmiş. Ülke olarak son yıllarda çok sıkı fıkı olduğumuz Katar bilindiği üzere petrol zengini ve paraya para demeyen bir ülke. Paranın gücü ile satın almadıkları son şey için de denenmiş olmaları beni şaşırtmaz. Geçenlerde başlayan bir Netflix belgeseli UEFA’nın para konusunda zafiyet içerisinde olduğunu ve bir çok organizasyonun ülkesini belirlerken pis kokular geldiğini bize göstermiş iken nasılsa herşeyin bir fiyatı var turnuvaya 3 puan ile başlayıp ülkemizde geri kalmayalım diye düşünen bir Katar Şeyhi neden olmasın?

UEFA NE YAPAR?

Dünya’daki fiziksel çöküş ve tükenen kaynaklar sadece doğal olanlar değil aynı zamanda insanlık ve vicdanın da yerlerde olduğu medeniyetin çöküşünü yaşıyoruz. Dünya’nın geleceğini anlatan bazı bilim kurgu filmlerinde bir kısım insan en lüks en yaşanabilir yerlerde yaşıyorken bir kısım insanlar da yeraltında açlık ve sefalet içerisinde yaşıyor olurlardı. Günümüzde yaşananları görünce zengin ve fakir arasındaki uçurumun böyle bir geleceğe ulaşması mümkün görünüyor.

Dünya Kupası kendine özel bir futbol şöleni bırakın da öyle kalsın.

futbol

+ There are no comments

Add yours