PESTİSİT

3 min read

Tarım ilacı ya da böcek ilacı desem daha çarpıcı olur muydu bilmiyorum ama pestisit genel olarak bu tür amaçlar için kullanılan kimyevi maddeler ve tüm diğer yöntemlerin tümüne verilen ad denilebilir. Zaman zaman yurt dışına ihraç edilen meyve veya sebzelerin geri gönderildiği haberlerini duyarız ya işte olayın kahramanları bu pestisitler.

Teknoloji

Değişen iklimden, artan ihtiyaçtan, küresel felaketlerden ya da açgözlülükten midir nedir bilmiyorum ama çeşitli tarım zararlılarının farklı türleri bir şekilde küresel kriz olmaya doğru gidiyor. Tarım ilaçlarını bilinçli kullanabilen çiftçiler ne kadar mevcut bilmiyorum ama üzerinde hala kimyasal zehir bulunan tarım ürünleri satılıp ihraç edildiğine göre bu işte bir yanlışlık var demektir.

GLİFOSAT YASAKLANDI MI?

İşin daha vahim bir tarafı da bu ihraç edilip geri gönderilen az ya da çok kimyasal katkılı diyebileceğimiz ürünlerin iç piyasaya sürülüp sürülmediği konusunda şüphelerin olması. Herhangi bir gıdanın uluslarası kabul gören sınır değerlerinin olmasını doğal olarak beklerken, yeterli denetim olmadan ya da yolsuzluklar sebebiyle insan hayatını hiçe sayan bir açgözlülük nedense ülkemize hiç de uzak değil.

Biz insanlar bu Dünyayı ele geçirmiş, adım adım her yerini işgal etmiş, her şeyini tüketerek tıpkı bir virüs gibi hızla çoğalıp gerekirse mutasyona uğrayarak gezegene sığmayacak boyutlara ulaştık. Dünyanın doğal kaynakları, besin kaynakları ve tahıllar bize yetmeyince; verimi artıracak formüller, en hızlısını en büyüğünü en ucuzunu yapmak gibi hedefler ararken elimizdeki eski doğal toprağımızı da havamızı da kaybettik. Belki de kaybettiğimiz daha çok şey var ama en kötüsü insanların büyük çoğunluğu bunun farkında değil.

KARA DELİK

Asla Yetmez

Bizler topu topu ortalama insan ömrü kadar yaşarken Dünya henüz hangi yaşında, bulunduğu ve enerji kaynağı Güneş sistemi hangi yaşında bunu çözmemiz gerek. Her şeyin bir sonu var ise Evrenin de içinde bulunan Galaksilerin de bir ömrü var demektir. Bizler istediğimiz kadar araştıralım, yapay ürünler, sahte tohumlar, kimyasal ve teknolojik yeniliklerle yaşamımızı bir kaç sene daha uzatalım ama yaşam sadece bizimki değil ki, etrafımız sağlıklı kalmaz ise bizler nasıl yaşayabiliriz. Üstelik sadece gelişmiş ülke olmak da yetmiyor. Bu üreme bu dengesizlik ve bu düzen böyle devam ettiği sürece bu Dünya kimseye kalmayacak ne zengine ne de fakire.

doğal hayatı koruma

+ There are no comments

Add yours