İTFAİYE

2 min read

İtfaiye’de çalışmak ile askerlik yapmak arasında fizik olarak bir fark yok gibi bir şey. Kontrol edilemediğinde bir düşmandan farklı olmayan ateşe karşı savaşan askerlerdir itfaiye çalışanları.

Kurtarıcı

İlk etapta sadece yangınlar ile mücadele ettikleri sanılsa da arama, kurtarma, insan, hayvan canlı ayırt etmeden bir çok konuda ihtiyaç duyduğumuz zamanlar için hazır ve nazır hep tetiktedirler.

itfaiye

Kendilerine özel araçları, kıyafetleri, araç ve gereçleri ile özel bir birlik gibi olmakla birlikte pek çok erkek çocuk için büyüyünce olmak istedikleri birer idolüdürler aynı zamanda.

itfaiye

YANAN ORMAN MI

Ülkemizin geleceğinde önemli bir yere sahip doğal ormanlarımızın küresel ısınma karşısında, yangınlara karşı yüksek riskli konumda olması sebebiyle ciddi miktarda yangına maruz kalması, itfaiyecilere ne kadar çok ihtiyacımız olduğunu bir kere daha gösterdi. Sadece itfaiyeci de değil, keşif, tespit, ilk müdahale ve etkin söndürme yöntemlerine de ihtiyacımız olduğu çok açık görüldü.

itfaiye

O sıralar gündemde sürekli orman yangınları varken gelecek yaz mevsiminde daha da sıcak ve yüksek riskin artmasından dolayı aynı şeyleri tekrar yaşamamız yüksek bir ihtimal ama bu sefer umarım ki tedbirler geç kalınmadan alınmış olur.

Sağlam 

İtfaiye çalışanı olmak, özellikle de ön cephelerde vücut vücuda ateş ile savaşmak için sağlam bir fizik sağlam bir kafa yapısına sahip olmak gerekiyor. Sadece bu sebep bile itfaiye çalışanlarının çok ciddi ve istisnasız tüm şartlara haiz insanlardan seçilmesi gerektiğini anlatmaya yeter.

itfaiye

İKLİM DEĞİŞİYOR MU?

Darda kalan, sıkışan, canı ile malı ile boğuşan insanlara yardım etmek ve kurtarmak için kurulan itfaiye teşkilatının bir yere gittiğini duyarsanız, görürseniz bilin ki bir canlıya yetişmek içindir. Bu gibi durumlarda saniyelerin bile çok önemli ve hayati olabileceğini aklımızdan hiç çıkarmayalım.

İçinde bulunduğumuz itfaiye haftasında isimsiz gizli kahramanlarımız iyi ki varlar ve tüm zorluklarına rağmen bu görevi seçenlere hayran olmamak elde değil. Teşekkürler.

istanbul itfaiyesi

itfaiye

+ There are no comments

Add yours