TAKSİ !

3 min read

Şehir ulaşımının kilit aktörlerinden biri olan taksiler, iyi kullanılırsa uluslararası bir tanıtım fırsatı bile olabiliyor. Bunun en güzel örneği özel tasarımları ile Londra taksileri. Bir şehrin taksileri ne kadar özenli, temiz, anlaşılabilir ve makul olurlar ise şehir de o kadar güzelleşir.

Yeni Taksi

Uzun yıllar gerek tasarımı gerekse şoförleri ile özel İstanbul taksileri hakkında haberler duyduk ama bir türlü hayata geçemedi. Bir kere bu konuda bir tekelleşme var ve ilave yapılacak her türlü yeniliğe, yeni taksilere kazançlarından kayıp yaşayacakları düşüncesiyle karşı çıkıyorlar. Ama gelin görün ki piyasada temiz bir taksi kalmadı, sağı solu darbe almış, bakımsız ve eski modelleri kullanmak zorunda kalıyorsunuz ta ki şoför arkadaşı gideceğiniz yer konusunda ikna edebilirseniz.

İSTANBUL

Taksiler, ücretleri ile zaten herkesin kullanabildiği bir ulaşım modeli olmamasına rağmen, rekabet edecek alternatif uygulamalara da kapalılar. Yani tek istedikleri para, hizmet yok, eğitim yok, iyi iletişim yok, saygı sevgi hiç yok, yakın yere gitmezler, turistlere kazık atmak özel zevkleri, hele bir de değişim saatleri var ki akıllara ziyan.

Düşünün ne olduğu belli olmayan döküntü bir arabada sürekli asabi ve hoşnutsuz bir insana canınızı teslim ediyorsunuz. Şehri gasb etmek gibi bir şey, düzeltmeye çalışanlara da engel oluyorlar ama bütün bunlara rağmen kendilerine çeki düzen veriyorlar mı? Kimin umrunda!.

Neyse ki cep telefonu uygulaması Uber’in yasal olarak kullanılması konusu çözüldü de, gidilecek yer, ödeme şekli, aracın belli olması ve hatta rota ile yaklaşık ücretin de görünmesi bir çok sorunu şimdilik aşabildik.

OTOMOBİL GİDER Mİ GİDER(!)

Taksiler bulundukları şehirlerin aynası ve özellikle ilk kez gelen turistler için anahtarları niteliğindedirler. Her türlü güven ortamının, samimiyetin, şeffaflığın, saygının ve misafirperverliğin sağlanması bir an önce yapılmalıdır. Unutulmasın ki negatif yaklaşımlar bu iletişim çağında birinden diğerine çabuk yayılıyor ve bir kere bozulan imajı düzeltmek kolay olmuyor.

Taksiler ve şoförler bizler için var ise bizler de onlar için varız. Bir çözüm yolu bulalım hem biz, hem onlar hem de İstanbul kazansın.

+ There are no comments

Add yours