SEMİH SAYGINER 🎱

3 min read

Türkiye’nin yetiştirdiği Dünya çapında bilinen önemli kişilerden birisi de Semih Saygıner’dir. Soyadında doğuştan gelen saygın ifadesi yaşamı ve yaptıkları ile tam sahibini bulmuş saygıyı sonuna kadar hak etmektedir.

3 Bant Denince

Aslında biz erkek çocukların belli yaşlardan sonra mutlaka gittiği ve çok yaygın olarak sevilen kahve sporu bilardo, Semih Saygıner ile birlikte gerçek bir spor olma ve 3 bant disiplinin bilinirliğini zirveye taşımıştır. Artık çeşitli semtlerde sadece 3 bant bilardonun oynandığı daha nezih ve saygın mekanlar açılmış, semt turnuvaları ve iyi oyuncuların rekabeti ile kendi izleyicileri bile oluşmuştur.

bilardo

ilginizi çekebilir;  SNOOKER

Semih Saygıner rüzgarı ile birlikte Dünya 3 bant oyuncuları arasına ülkemizden daha fazla sayıda oyuncu yer almaya başlamıştır. Semih Saygıner’in bu spora verdiği önemi sadece kendi adına uluslararası patentini aldığı 42 tane vuruş göstermektedir. Bilardo sevenler ve oynayanlar her vuruşun bir isminin olduğunu, topa vuruluş şeklinden veya falso ile yönlendirilmesinden bilirler. Turnike, havuz, viyana, kleps, sırt, brikol gibi isimlerin yanında yapabilecekler için Semih Saygıner’in vuruşlarının da olması Türk insanının isterse neler yapabileceğinin en açık göstergesidir.

Matematik 

Semih Saygıner sadece usta bir bilardo oyuncusu değil aynı zamanda usta bir şovmendir. Bilardo aynı zamanda bir şov gösterisidir. Çeşitli zamanlarda yapılmış gösteri maçlarını izlerken insan her seferinde “yok artık” demekten kendini alamaz. Zaten buna yönelik uluslararası Dünya Artistik 3 Bant Bilardo disiplini de mevcuttur. Bilardo ıstakaları ile o toplara yapılan akıl almaz hareketleri ile 3 bant ister artistik isterse normal olsun keyif veren bir matematik sporudur. Masanın kenarlarında bulunan işretlerle topun nereye nasıl gideceği hesap edilerek vurulan ustaların işidir bilardo.

bilardo

Eurosport kanalı Dünya genelinde kendini ispat etmiş ve sporun her çeşidini yayınlaması ile sporseverler arasında özel bir yere sahiptir. Ancak İngiliz kökenli bir bilardo türü olan Snooker bir çok master turnuvaları ile yayın akışında yer alırken 3 bant bilardo yeterince yer bulamamaktadır. Umarım bir gün içinde Semih Saygıner’in de bulunduğu uluslararası turnuvaları gerek oyuncu gerekse yapımcı olarak Eurosport ve benzeri kanallarda sıklıkla buluruz.

kişisel web sayfası

semih

+ There are no comments

Add yours