RİSK SAYISI

3 min read

Covid-19 salgını başladığından bu tarafa yaklaşık 15 ay geçti. Bilinmeyen ve resmi kaynaklara yansımayan ama pozitif olup atlatanlar da dahil hiç kimse nüfusun ne kadarının etkilendiğini bilmiyor. Sağlık bakanlığı bilse bile kontrollü açıklıyor zaten. O yüzden bir bilinmezlik içerisinde devam ediyoruz hayatımıza.

risk

ilginizi çekebilir; COVID-19 LOTO

Tüm Sebepler

Bu salgının başladığı yıla kadar herhangi bir sebeple bir günde kaç kişinin öldüğü hiç kimsenin umurunda değil iken, şimdilerde sadece covid-19 yüzünden her gün için vaka, hasta, ağır hasta ve vefat sayıları gibi veriler telefonunuza geliyor. Oysa hepimiz biliyoruz ki sadece trafik kazalarından, adi suçlardan, kadın cinayetlerinden ve serseri kurşunlar gibi sebeplerle bir sürü insanımız ölüyor. İnsan hayatının çok ucuz olduğu bir ülkemiz var. Tıpkı para birimimiz gibi.

Bu salgın ile kaybettiğimiz insan sayısı açıklanabiliyorsa;

Kanser yüzünden

Kalp krizinden

Zatürre yüzünden

Hiv / Aids yüzünden

Şeker yüzünden

Grip yüzünden

Böbrek yetmezliğinden

Annelerin doğum yüzünden

Çocuk ölümlerinden

Sigara yüzünden

Alkol yüzünden

Uyuşturucu yüzünden

İntiharlar yüzünden

Trafik kazalarından

İş kazalarından

Kan davası yüzünden

Kene ısırması yüzünden

Pisi pisine cinayet veya kaza kurşunu 

Gibi sebeplerle ölen insanlarımızın sayıları da günlük olarak duyurulmalıdır. Öyle ya sadece covid-19 sebebiyle değil yukarıda saydığım ve sayamadığım diğer bir çok sebepler ile hayatlarımızı kaybediyoruz. Hiç olmazsa en çok ölüm sayısı hangi sebepten ise gözümüzün önünde olur, hangisinin daha çok risk içerdiğini görürüz. Hiç bir şeyin gizli kalmadığı bir zamanda yaşıyorsak bunu bilmek de hepimizin hakkı.

Hangi Sebepten

Hani salgın ile birlikte ortaya çıkan komplo teorilerinden birisi de herkese çip takılacağı idi, aslında akıllı cep telefonları hemen hemen her hareketimizi izleyen yarı çip sayılır. T.C. kimlik numaralarımız da öyle, dolayısıyla devletin bu sayıları günlük olarak toplayabilecek imkanları mevcut. Hayat artık daha fazla risk içeriyor ve gün geçtikçe yeni başka riskler de yolda, o yüzden hiç olmazsa bırakın da RİSKLERİMİZİ bilelim.

https://www.worldometers.info/

risk

+ There are no comments

Add yours