BODRUM

3 min read

Bodrum, hakkında pek çok şey söylenmiş ve şarkılara konu olmuş özel bir doğal güzelliktir. Tarihi kalesi ve müzesi yanında çevresindeki koylar ve doğası insanları o kadar cezbetmiştir ki tam bir yapılaşma istilasına uğramış ve bu yok oluşu hâlâ da devam etmektedir.

bodrum

Çevresi İle Güzel

Yalıkavak, Gümüşlük, Turgutreis, Bitez, Göltürkbükü ve Torba en bilindik diğer yerleşimleri. Yalıkavak doğal bir liman ve nispeten dalgasız olduğu zaman güneşin batışı bir harikadır. Güvercinlik sessiz ve sakinliğinin yanında yürüyerek gidilebilen Tavşan Adası göl gibi dingin koyu ile mutlaka görülmesi gereken bir yer. Aslında Bodrum’da denize girilen birçok yer doğal bir liman gibi ve hepsinin kendine has bir güzelliği var.

MARMARİS

Uzun yıllar önce Bodrum dediğimiz zaman ilk olarak barlar sokağı aklımıza gelirdi. Henüz üniversite olduğum o yıllarda bir kere denk gelmiştim ve aklım almamıştı. İstanbul’da pik saatlerde metrobüs ya da metroya bindiğinizde omuz omuza kalabalık seli içerisinde olursunuz ya, bir sokak düşünün ki başından sonuna kadar insan seli sağlı sollu bütün mekanlarda oturmayı bırakın ayakta yer yok. Bazı insanlar sırf bu ortamı yaşamak için Bodrum’a giderlerdi.

bodrum

Disco 

Günümüzde böyle bir ortam da kalmadı ünlü gece mekanları da, hatta eğlence konusunda Marmaris bana göre Bodrum’un önünde. Eskiden diskolar dans etmenin ve eğlencenin merkezleri olarak ünlü idiler ve herkes için açıktı. Şimdilerde bunların yerini gece kulüpleri aldı ve sadece seçilen insanların girebildiği paraya para demeyenlerin ya da ünlülerin mekanları oldular. Müzik ve eğlence sadece parası olana uygunmuş gibi bir durum var. Türk Bükü gibi yerlerde sosyetenin takıldığı beach club türü özel sahiller de bir taraftan izolasyon sağlar iken diğer taraftan bir ayrıcalık üretti.

bodrum

Günümüzün sosyal adalet anlayışını para belirlediğinden pandemi döneminde bizler evlerimizde iken turistlere her şey serbest.  Tam kapanma kararının vaka sayısının rekor kırmasından mı yoksa turizm sezonunu kurtarmak için mi alındığını tartışmak bile acınası bir durum. Tarihiyle, doğal güzellikleriyle, gastronomisiyle, kültürüyle, güneşiyle ve insanları ile Anadolu bir turizm merkezi olmalıdır. Turizm iyi yönetilirse ülkemizdeki her ilçe kendi çapında bir turizm merkezi olacaktır. Sanayi ve tarım için ciddi yatırımlar gerekiyor diye yapamıyorsak turizm için gerekli olan her şey mevcuttur. 

bodrum bodrum

bodrum

+ There are no comments

Add yours